Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανσπουδαστική κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν οι σπουδαστές την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, σύμφωνα με απόφαση του ΚΣ της ΕΣΕΕ.

Το ΚΣ της ΕΣΕΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, η οποία επικαλούμενη το πρόγραμμα σύγκλισης εφαρμόζει την απαράδεκτη αντιλαϊκή πολιτική περικόπτοντας τις δαπάνες και για την παιδεία, και σημειώνει: "Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι δαπάνες για την παιδεία δεν είναι σπατάλη αλλά επένδυση. Δηλώνουμε "παρών" και θα μας βρουν αντιμέτωπους".

Οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" (ΠΚΣ) τόνισαν ότι το ζήτημα των ΤΕΙ και της παιδείας γενικότερα πρέπει να είναι υπόθεση όλου του λαού, με κυρίαρχο ζήτημα το θέμα της αύξησης των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.

Το ΚΣ της ΕΣΕΕ καλεί όλους τους σπουδαστικούς συλλόγους να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ενιαία ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση, επαγγελματική και νομοθετική κατοχύρωση των αποφοίτων ΤΕΙ, καμία επιβολή ενοικίου στις φοιτητικές εστίες, άμεση κάλυψη των αναγκών για στέγαση, ανέγερση νέων εστιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ