Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοβουλία του Λέων Αυδή για τα προβλήματα της παιδείας

Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης σχολικών κτιρίων, προτείνει ο Λέων Αυδής

Να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή καθαρά γνωμοδοτικού χαρακτήρα, με σκοπό τη σύνταξη έκθεσης, στην οποία θα καταγράφονται οι σημερινές ανάγκες, οι προτεραιότητες και οι πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης σχολικών κτιρίων στην περιοχή του Δήμου Αθήνας, προτείνει ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λέων Αυδής.Την πρόταση αυτή είχε φέρει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθήνας. Υποστηρίχθηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ ο αντιδήμαρχος Γ. Βλαχογιάννης απάντησε ότι "δεν έχει αντίρρηση", αλλά προέχει να προσδιοριστεί ποιες είναι οι αρμοδιότητες του δήμου και ποιες του κράτους για τα σχολεία. Η συγκεκριμένη πρόταση εκκρεμεί να "μπει" στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.

Με χτεσινή ανακοίνωση ο Λέων Αυδής σημειώνει ότι το πρόβλημα των σχολικών κτιρίων είναι πολύ οξύ, καθώς πολλά σχολεία λειτουργούν σε δύο βάρδιες, υπάρχουν πολλά παιδιά σε κάθε τάξη, ενώ πολλές φορές οι σχολικές αίθουσες χωρίζονται στη μέση για να γίνει ένα σχολείο πρωινό. "Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, τονίζει χαρακτηριστικά. Να βρεθούν οι απαραίτητοι χώροι, να δεσμευτούν από το δήμο και να απαλλοτριωθούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, για να χτιστούν τα απαραίτητα σχολικά κτίρια. Η κατάσταση σήμερα αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση χωρίς να υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός με ιεραρχήσεις και προτεραιότητες. Στο μεταξύ ελεύθεροι χώροι, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανέγερση σχολείων, χτίζονται και το κόστος για μελλοντική απαλλοτρίωση αυξάνει".

Τέλος, ο Λέων Αυδής σημειώνει ότι η Διαπαραταξιακή Επιτροπή θα πρέπει να απαρτίζεται από εννέα μέλη, από τα οποία πέντε θα υποδειχτούν από το δήμαρχο Αθήνας, δύο από την παράταξη "Αθήνα 2000" και ανά ένα από τις παρατάξεις "Πολίτες για την Αθήνα" και "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Η Επιτροπή θα πρέπει να βοηθείται από έναν δημοτικό υπάλληλο, που θα εκτελεί και χρέη γραμματέα, ενώ οι πιθανές λύσεις, που θα προτείνει για την αντιμετώπιση της έλλειψης σχολικών κτιρίων, θα πρέπει να προέρχονται και από τη συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και τις Ενώσεις Γονέων κατά Δημοτικό Διαμέρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ