Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΔΚΝΑ
Μονόδρομος για τους αιρετούς ο αγώνας

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους μέχρι το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, στις 9 του Δεκέμβρη, αποφάσισαν χτες οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες της Αττικής. Καλούν την ΚΕΔΚΕ να συμμετάσχει στο δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους μέχρι το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), στις 9 Δεκέμβρη, αποφάσισαν χτες οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες Αττικής, δηλώνοντας ταυτόχρονα αποφασισμένοι να επιμείνουν στην αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, που αφορούν το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ). Κοινή ήταν η πεποίθηση για πίεση προς την ΚΕΔΚΕ να ακολουθήσει και αυτή το δρόμο του αγώνα ενάντια στα ληστρικά για την ΤΑ οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Ωστόσο, αν η ΚΕΔΚΕ επιμείνει στην αποπροσανατολιστική της πολιτική, όπως αυτή σημειώθηκε και στο συνέδριό της, χαρίζοντας, παρά διεκδικώντας πόρους από την κυβέρνηση, οι αιρετοί, στη χτεσινή Γενική Συνέλευση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Παράλληλα, χτες οι αιρετοί επανέλαβαν πως η ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως αυτά εκφράστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ, "περνά" μόνο μέσα από το δρόμο του αγώνα, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να δεσμευτεί ότι θα λύσει τα αιτήματά τους, αλλά προχωρά και σε περαιτέρω αφαίμαξη των Οργανισμών ΤΑ. Θετικό κρίθηκε, ακόμη, το γεγονός ότι η ΚΕΔΚΕ προχωρά σε έκτακτο συνέδριο στις 9 Δεκέμβρη - η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ προσανατολιζόταν για συνέδριο μέσα στο Γενάρη - μετά από πίεση της ΤΕΔΚΝΑ. Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Α. Αντωνίου,"η συντόμευση της ημερομηνίας του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ δείχνει ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευτεί σε τίποτα". Από την πλευρά του ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος,τόνισε ότι "πέρασε" στην ΤΕΔΚΝΑ η άποψη πως πρέπει να συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις. "Θεωρείται νίκη - τόνισε - για την ΤΑ ότι η ΚΕΔΚΕ προχωράει σ' ένα νέο έκτακτο συνέδριο. Κατάλαβε, προφανώς, η ηγεσία της ότι αυτά τα οποία χάρισαν στο υπουργείο και στην κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναγνωρίστηκαν, αλλά μας παίρνουν πολύ περισσότερα. Οι φημολογίες ότι θα φορολογηθούν τα αυτοκίνητα των δήμων, ότι θα πέσουν κι άλλα "κουσούρια" στην πλάτη του δημότη είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον".

Την Τετάρτη η ηγεσία της ΤΕΔΚΝΑ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Λ. Παπαδήμα,με αντικείμενο - αίτημα την πλήρη εφαρμογή του νόμου 1828/89 που θεσμοθετεί πόρους για την ΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ