Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΠΟΥΡΛΕΣΑ, 13 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΥ, 11 ΧΡΟΝΩΝ
"Θα ήθελα όλα τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα"

- Χριστούγεννα, μέρες χαράς κι αγάπης. Υπάρχουν όμως και κάποια παιδιά που αυτές τις μέρες δε θα πάρουν δώρα, όπως υπάρχουν και παιδιά που δεν έχουν καν σπίτι, οικογένεια ή φαγητό. Πώς νιώθετε γι' αυτά τα παιδιά;

- Αναστασία: Για όλα αυτά τα παιδάκια νιώθω λύπη και στεναχωριέμαι, όταν τα βλέπω να μην έχουν αυτά που έχουμε εμείς. Ξέρω πως υπάρχουν παιδιά στον κόσμο που δεν έχουν φαγητό και νερό, όπως ξέρω ότι υπάρχουν παιδιά στην Αθήνα που ζουν στους δρόμους χωρίς λεφτά και χωρίς γονείς. Λυπάμαι πολύ όταν τα βλέπω στους δρόμους να ζητιανεύουν. Θα ήθελα να προσπαθήσουν όλοι, ώστε αυτά τα παιδιά να περάσουν, τουλάχιστον, καλά αυτά τα Χριστούγεννα.

Μαρία: Θα ήθελα όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι χαρούμενα. Να μη νιώθουν λύπη και μοναξιά. Θα ήθελα όλα τα παιδιά να έχουν γονείς, να μη ζουν στους δρόμους, να μην πεινάνε, να μην υποφέρουν. Αν γινόταν θα ήθελα ο καινούριος χρόνος να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά που σήμερα λυπούνται.

- Αν μπορούσατε να ζητήσετε κάτι από τον Αγιο Βασίλη, ώστε να αλλάξει ο κόσμος μας, τι θα θέλατε να κάνει;

- Αναστασία: Αν υπήρχε Αι-Βασίλης θα ήθελα να εξαφανίσει την αδικία απ' τον κόσμο. Να μην υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι, να μην υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται πάντα και κάποιοι που λυπούνται πάντα. Ολοι οι άνθρωποι να είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, να ζουν όπως πρέπει. Να υπάρχει παντού ευτυχία και χαρά.

- Μαρία: Θα ζητούσα απ' τον Αγιο - Βασίλη να εξαφανίσει τα αυτοκίνητα, να αδειάσουν οι δρόμοι, να φύγει το νέφος και τα καυσαέρια. Θα του ζητούσα να φτιάξει περισσότερα δάση, να υπάρχουν λουλούδια σε όλα τα πεζοδρόμια, τα σπίτια να είναι πιο όμορφα με κήπους. Θα του ζητούσα ακόμα να σταματήσουν οι πόλεμοι, να σταματήσουν οι σκοτωμοί, να μην υπάρχει μίσος και κακία στους ανθρώπους.

- Εσείς νομίζετε πως με κάποιες πράξεις σας μπορείτε να κάνετε τον κόσμο πιο όμορφο;

- Αναστασία: Γνωρίζω ένα παιδί και ξέρω πως δεν έχει λεφτά για παιγνίδια και φαγητό. Θα μοιραστώ μαζί του τα δικά μου δώρα. Θα πω στους γονείς μου να μου δώσουν γλυκά και φαγητό για να του τα πάω. Θα προσπαθήσω, έστω για αυτές, τις ημέρες να κάνω κάτι γι' αυτό το παιδί, για να χαμογελάσει. Επίσης, θα ζητήσω από τους γονείς μου να δώσουν στην οικογένεια αυτού του παιδιού κάποια χρήματα, ώστε να περάσουν και αυτοί ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

Μαρία: Κι εγώ το ίδιο θα κάνω. Αν μπορούσα θα έδινα όλα μου τα δώρα σε όλα τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Θα τους έδινα ζεστά ρούχα για να μην κρυώνουν, φαγητό για να μην πεινάνε και θα προσπαθούσα να γίνω φίλη μαζί τους. Θα κάναμε παρέα, θα διαβάζαμε και θα παίζαμε μαζί, θα προσπαθούσα να είμαι η καλύτερή τους φίλη.

Μ. Τσ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αντίσταση είναι τρόπος ζωής, συνεχίζουμε τον αγώνα (2024-03-07 00:00:00.0)
Ενα όμορφο Φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους (2012-01-07 00:00:00.0)
«Κερδοφόρο παιχνίδι, το οποίο εμείς τρέφουμε» (2010-02-24 00:00:00.0)
Σκέψεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων (2006-12-24 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι γονείς στα «παιδοφυλακτήρια» (2003-01-09 00:00:00.0)
Αν δεν αγωνιστούμε, ξοφλήσαμε (1998-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ