Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπορούν να αναπτυχθούν

Τα Αγραφα μπορούν να γίνουν ένας τόπος ανάπτυξης και ευημερίας, να μην είναι μόνο ένας τόπος φυσικής ομορφιάς.

Η διατύπωση αυτή υπάρχει στο κείμενο με τις θέσεις της Ενωσης Αγραφιώτικων Χωριών (ΕΑΧ) που διάβασε στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρός της Β. Τσαντίλας.

Πέρα από κάποιες διατυπώσεις που καλλιεργούν αυταπάτες στο ντόπιο πληθυσμό και δεν του επιτρέπουν να αμφισβητήσει από τη σάπια ρίζα του το δικομματικό πολιτικό σκηνικό και την εξαρτημένη από ξένα κέντρα πολιτική του, στο κείμενο της ΕΑΧ υπάρχουν μια σειρά αιτήματα που ανταποκρίνονται σε ανάγκες της περιοχής. Μία ενότητα αποτελούν τα αιτήματα για τους οδικούς άξονες: Καρδίτσα - Ζαχαράκι - Καρπενήσι, Καρδίτσα - Αγρίνιο, Καρδίτσα - Αργιθέα - Αρτα, Τρίκαλα - Αρτα, Ηγουμενίτσα - Τρίκαλα - Καρδίτσα - Βόλος, Καρδίτσα - Δομοκός - Λαμία.

Μία δεύτερη ενότητα αφορά τη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης που θα αντιμετωπίζει ενιαία τα Αγραφα.

Στα πλαίσια αυτών των δύο ενοτήτων διατυπώνονται μια σειρά αιτήματα που αφορούν ειδικότερα τις περιοχές Σμοκόβου, λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας. Σημαντική είναι σ' αυτό το σημείο η εκτίμηση που διατυπώνεται ότι "η κατάργηση των κοινοτήτων με τη διαδικασία που έχει επιλεγεί θα έχει απρόβλεπτες και αρνητικές συνέπειες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ