Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποζημίωση για ηθική βλάβη στον Ξ. Ζολώτα

Το ποσό των 10 εκατομμυρίων δραχμών επιδίκασε το δικαστήριο στον επιχειρηματία Στ. Μηχαλαριά για να καταβάλει ως αποζημίωση στον πρώην πρωθυπουργό Ξ. Ζολώτα για ηθική βλάβη που του προκάλεσε.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας με την υπ' αριθμό 7196/97 απόφασή του έκανε δεκτή την αγωγή του Ξ. Ζολώτα, ο οποίος ζητούσε αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών. Αφορμή για τη δικαστική διένεξη ήταν μια συνέντευξη του Στ. Μηχαλαριά σε περιοδικό των αργυροχρυσοχόων, όπου καταφέρονταν κατά του Ξ. Ζολώτα για την υπόθεση της μεταβίβασης του πακέτου των μετοχών της Χρυσοθήκης Ζολώτα και την αθέτηση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση των μετοχών της "Κοσμηματοποιία Ζολώτα ΑΕ".

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι η μεταβίβαση έγινε από τη σύζυγο του Ξ. Ζολώτα Καλλιρρόη, στην οποία ανήκαν οι μετοχές και όχι από τον ίδιο τον Ζολώτα. Παράλληλα, στο σκεπτικό της απόφασης επισημαινόταν ότι οι αποδιδόμενες περιγραφές στο πρόσωπο του Ξ. Ζολώτα είναι εξυβριστικές και δυσφημιστικές και έγιναν με σκοπό να προσβάλουν την τιμή ενός καταξιωμένου στην κοινωνία ατόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ