Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινδύνευσε αεροπλάνο με 100 επιβάτες

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, του ανταποκριτή μας.-

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν χτες το πρωί τα "δυσάρεστα" για τους επιβάτες και το πλήρωμα "Μπόινγκ 737" της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", με προορισμό το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Κατά τη φάση της απογείωσης ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, που συνοδεύτηκε από ισχυρό τράνταγμα του αεροπλάνου, λόγω βλάβης στους κύριους τροχούς (κλάταραν τα λάστιχα). Ο πιλότος εκτέλεσε επιτυχώς τις προβλεπόμενες διαδικασίες ακύρωσης της απογείωσης και ακινητοποίησε το αεροσκάφος 300 μέτρα πριν το τέλος του διαδρόμου. Ετσι, αποφεύχθηκαν τα "δυσάρεστα" για τους 100 επιβάτες της πτήσης και το πλήρωμα του αεροπλάνου. Η πτήση έγινε τρεις ώρες αργότερα με άλλο αεροπλάνο της ΟΑ. Σημειώνεται ότι μεταξύ των επιβατών, ήταν και τα μέλη της ποδοσφαιρικής αποστολής του ΟΦΗ, που σήμερα αγωνίζονται στο Ρέικιαβικ, με την ομώνυμη ισλανδική ομάδα, στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Με ανακοίνωσή της η ΟΑ, χαρακτηρίζει σύνηθες το περιστατικό και σημειώνει ότι μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε τύπο αεροπλάνου, οποιασδήποτε εταιρίας, αν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, όπως επικρατούσαν τα τελευταία 24ωρα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ