Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολλά και σοβαρά τα προβλήματα της Κέρκυρας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στο νησί των Φαιάκων και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων

Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων της Κέρκυρας αναδείχτηκαν από την περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε προχτές στο νησί και τις συναντήσεις, που είχε με τους εκπροσώπους μιας σειράς τοπικών μαζικών φορέων. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Τ. Τσίγκα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, συναντήθηκε και συζήτησε με τον Νομάρχη Κέρκυρας, Α. Παγκράτη, τον πρόεδρο του ΝΣ, Σ. Νικολόπουλο και τους προέδρους των ΝΕ του ΝΣ, Π. Μπογιάκη και Σ. Γατσούλη. Επίσης, με τους Α. Κατσούρη, Β. Πουλιάση, Τ. Μυρώνη, πρόεδρο, γενικό γραμματέα και οργανωτικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας αντίστοιχα, τον πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων Γ. Βάρθη, όπως και με εκπροσώπους του σωματείου των ναυτεργατών και των εργαζομένων στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών του νησιού.

Κοινός τόπος των συναντήσεων αποτέλεσαν - πέρα από τα γενικότερα προβλήματα της ακρίβειας και του γενικότερου και συνεχούς υποβιβασμού του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων - τα σοβαρά προβλήματα υποαπασχόλησης και ανεργίας, που βασανίζουν το εργατικό δυναμικό του νησιού, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία του απασχολείται στον τουριστικό τομέα και εργάζεται για ορισμένους μήνες το χρόνο, ενώ οι άλλοι τομείς και κλάδοι ακολουθούν μια φθίνουσα πορεία, με συνέπεια να διογκώνονται ακόμη περισσότερο τα προαναφερόμενα προβλήματα. Από κοντά έρχεται η συνεχής χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και ιδιαίτερα η εντεινόμενη συνεχώς υπερεκμετάλλευση από τους μεγαλοξενοδόχους των χιλιάδων εργαζόμενων στα ξενοδοχεία του νησιού. Η ύπαρξη μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων στους τομείς της υγείας και της παιδείας σημειώθηκε επίσης από τους εκπροσώπους των φορέων, ως προβλημάτων που χρειάζονται άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση, αφού το νοσοκομείο του νησιού είναι παντελώς αδύνατο να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες ανάγκες και οι κτιριακές συνθήκες αρκετών σχολείων κρίνονται ως απαράδεκτες.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος και τη θέλησή του, των οργανώσεών του, της κοινοβουλευτικής ομάδας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που διαθέτει, να υποστηρίξουν και να προβάλουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ετοιμότητα του Κόμματος, να υποστηρίξει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία συσπείρωσης των φορέων και των εργαζομένων του νησιού και σημείωσε την ανάγκη της αγωνιστικής διεκδίκησης των προβλημάτων, ως αναντικατάστατης προϋπόθεσης για την επίλυσή τους.

Η περιοδεία έκλεισε με μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΚΚ, το απόγευμα της Δευτέρας και με θέμα "οι πολιτικές εξελίξεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία σε ξενοδοχεία (2004-07-13 00:00:00.0)
Η αντιλαϊκή πολιτική υπεύθυνη και για τα προβλήματά σας (2003-10-16 00:00:00.0)
Περιοδεία στα Σώματα Ασφαλείας (2003-06-28 00:00:00.0)
Ανυποχώρητοι κλιμακώνουν τον αγώνα για την Υγεία (2003-06-12 00:00:00.0)
«Εφυγε» ξαφνικά ο σύντροφος Θόδωρος Νίνος (2002-09-17 00:00:00.0)
Για νομαρχία ταγμένη με τα λαϊκά συμφέροντα (2002-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ