Κυριακή 8 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η μαφία του λιμανιού επιμένει

Ο πανικός για τυχόν νέες αποκαλύψεις, γύρω από τις παράνομες συναλλαγές, που έχει κυριεύσει τους εργατοπατέρες του λιμανιού στο Ηράκλειο, τους οδηγεί σε νέες θρασύτατες ενέργειες για την οριστική απομάκρυνση των τεσσάρων λιμενεργατών που έκαναν τις σχετικές καταγγελίες.

Με νέα επιστολή της στην Επιτροπή Ρυθμίσεως Φορτοεκφορτώσεων Λιμένος Ηρακλείου (ΕΡΦΛΗ), η διοίκηση του Συνδέσμου Λιμενεργατών ζήτησε και πέτυχε (!) τελικά, την παραπομπή των λιμενεργατών Δ. Ανδρεαδάκη,Ν. Γιαλαμά,Π. Μαράκη και Α. Δεληγιάννη σε νέα απολογία. Κι αυτό ενώ θα έπρεπε με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, οι τέσσερις να έχουν επανέλθει στη δουλιά τους στο λιμάνι...

Οι κατηγορίες εναντίον των τεσσάρων ήταν και πάλι κατασκευασμένες, όπως την πρώτη φορά που η επιτροπή ρυθμίσεως τούς είχε τιμωρήσει με πεντάμηνη απομάκρυνση από την εργασία τους, απόφαση που πρόσφατα ακύρωσε με εντολή του ο υπουργός Εργασίας Γ. Σκουλαρίκης.

Στο μεταξύ το δρόμο της Δικαιοσύνης πήραν οι καταγγελίες των τεσσάρων λιμενεργατών για τις παράνομες τιμολογιακές και ποσοτικές μειώσεις των φορτοεκφορτώσεων, που γίνονται από τη διοίκηση του Συνδέσμου εν αγνοία της ολομέλειας του συνδικαλιστικού οργάνου, προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών που διακινούν τα εμπορεύματα.

Οι τέσσερις καλούνται απ' τον ανακριτή Ηρακλείου, προκειμένου να καταθέσουν τα στοιχεία τους αύριο, ενώ οι εργατοπατέρες του Συνδέσμου τούς καλούν να καταθέσουν στις 11 Γενάρη σχετικά.

Αποκαλυπτικοί για τις άνωθεν πιέσεις και εκβιασμούς που δέχονται, ήταν μιλώντας σχετικά στο "Ρ" οι τέσσερις κυνηγημένοι λιμενεργάτες. Με αγανάκτηση αποκαλύπτουν ότι πίσω από τις εξελίξεις κρύβεται ο διορισμένος από τη χούντα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λιμενεργατών Ελλάδας Χ. Λευτεριώτης."Δεν υπολογίζω, ούτε υπουργούς, ούτε κανένα και δεν μπορώ να εξυψώσω εσάς και να θάψω τον Σύνδεσμο", τους είπε πρόσφατα στην Αθήνα και παραδέχτηκε ότι "στο λιμάνι του Ηρακλείου κλέβουν γιατί πρέπει να κλέβουν"!Ο "αρχηγός" κάλεσε τους τέσσερις λιμενεργάτες - όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν- να αποσύρουν τις μηνύσεις τους αν θέλουν να επαναπροσληφθούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού της Κοιλάδας(2009-03-05 00:00:00.0)
Η συντονισμένη επίθεση απαιτεί ενιαία απάντηση(2008-01-15 00:00:00.0)
Λιμάνια - γκέτο στα χέρια των μονοπωλίων(2004-10-15 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία των πολυεθνικών(2003-07-03 00:00:00.0)
Απεργία διαρκείας(1999-05-27 00:00:00.0)
Μεροκάματο του μόχθου(1996-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ