Κυριακή 8 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Εκκληση του ΟΗΕ για 6.500 κυανόκρανους

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-

Εκκληση προς τα κράτη - μέλη του ώστε να αποστείλουν συμπληρωματικές δυνάμεις κυανόκρανων που θα επιτηρούν την τήρηση της εκεχειρίας στη Βοσνία απηύθυνε το βράδυ της Παρασκευής το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τα Ηνωμένα Εθνη επιδιώκουν την ανάπτυξη επιπλέον 6.500 κυανόκρανων στην περιοχή, υπό την προϋπόθεση ότι οι δυνάμεις του ΟΗΕ θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συγκληθεί συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στη στελέχωση της Προστατευτικής Δύναμης, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του διεθνούς στρατιωτικού δυναμικού στη Βοσνία.

Στο μεταξύ, ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για τη βοσνιακή κρίση, Θόρβαλντ Στόλντενμπεργκ χαρακτήρισε καταστροφική για όσες ελπίδες υπάρχουν για την ειρήνη στη Βοσνία την επικείμενη απόφαση των ΗΠΑ για μονομερή άρση των κυρώσεων στις πωλήσεις όπλων στην κυβέρνηση των μουσουλμάνων της Βοσνίας. Την Παρασκευή, ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, διέταξε την άρση της "εμπόλεμης κατάστασης" στο μέτωπο του Μπίχατς. Το μέτρο αυτό επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από το περασμένο 24ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ