Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ+ΔΚΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Αύξηση δυνάμεων στο Νοσοκομείο Πάτρας

Αυξήθηκε σημαντικά η δύναμη της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας",η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών,που έγιναν στις 16 και 17 Γενάρη.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι που τη στήριξαν έστειλαν μήνυμα έντονης δυσφορίας στις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, οι οποίες έχασαν σημαντικό ποσοστό των δυνάμεών τους, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα ήταν και τα λευκά.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" σημειώνει ότι αισθάνεται δεσμευμένη απέναντι στους εργαζόμενους που την εμπιστεύτηκαν και γι' αυτό θα εντείνει ακόμα περισσότερο τους αγώνες της, στοχεύοντας σε ένα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που θα παλεύει σταθερά, θα διεκδικεί και θα αντιστέκεται στις αντεργατικές επιλογές.

Επισημαίνει ακόμα ότι η ενίσχυση της παράταξης είναι ενίσχυση της μόνης φωνής, που πάει κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία ΑΕ, στην πολιτική λιτότητας, αλλά και στη διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου - εντολοδόχου της κυβερνητικής πολιτικής, στην εντατικοποίηση της δουλιάς, στο κλίμα τρομοκρατίας και αστυνόμευσης.

Η ΔΕ πήρε στις εκλογές 178 ψήφους, ποσοστό 20,4%. Η ΠΑΣΚΕ 418 ψήφους και ποσοστό 47,8%, ενώ η ΔΑΚΕ πήρε την τρίτη θέση με ποσοστό 19,5% και 171 ψήφους. Βρέθηκαν ακόμα 88 λευκά και 19 άκυρα ψηφοδέλτια. Στις εκλογές του 1993 για την ανάδειξη νέας διοίκησης του σωματείου εργαζομένων, η ΠΑΣΚΕ είχε ποσοστό 57,5%, η ΔΑΚΕ 28,5% και η ΔΕ 14%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ