Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ανάγκη να πλατύνει ο αγώνας

Πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης φορέων, κομμάτων και παραγόντων, αναμένονται από το σωματείο. Δήμος Περάματος: Ιδιωτικοποίηση σημαίνει κλείσιμο

Την έμπρακτη συμπαράσταση ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος και των μαζικών φορέων της χώρας ζητούν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,καλώντας τους να εναντιωθούν στο σκανδαλώδες ξεπούλημα του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Ανατολικής Μεσογείου που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ενα ξεπούλημα με προκλητικά σκανδαλώδεις όρους, καθώς - σύμφωνα με το δημόσιο διεθνή πλειoδοτικό διαγωνισμό που κήρυξε η ΕΤΒΑ - το ναυπηγείο παραδίδεται έναντι μιας... εγγυητικής επιστολής 500 εκατ. δραχμών, δεν εξασφαλίζεται ούτε ένας από τους 3.098 εργαζόμενους και αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο του διαμελισμού του!

Ο πρόεδρος του σωματείου "ΤΡΙΑΙΝΑ" των εργαζομένων στο ναυπηγείο Γιώργος Κοντάκης, σε δήλωσή του στο "Ρ", επισήμανε: "Εκτός από τη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο χώρο του ναυπηγείου με τη ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και το ΕΚ Πειραιά, την ερχόμενη Τρίτη, 24 του μήνα, έχουμε προγραμματίσει να ενημερώσουμε τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της περιφέρειας του Πειραιά, του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και άλλων. Επίσης θα παραθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία και στους φορείς που κάλεσε σε σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός ΒιομηχανίαςΧρ. Ροκόφυλλος,τους οποίους προσπάθησε να παραπλανήσει. Ακόμα έχουμε ζητήσει τη συνδρομή των κομμάτων της Βουλής, γιατί ένα μεγάλο θεσμικό όργανο είναι και το Κοινοβούλιο, από το οποίο εξάλλου θα περάσει και η τροπολογία των υπουργών Βιομηχανίας και Οικονομικών, με την οποία θα νομιμοποιήσουν όλες τις απαράδεκτες διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου".

Ο Θανάσης Βλόντζος, μέλος της διοίκησης του σωματείου και στέλεχος της Εργοστασιακής Επιτροπής, τόνισε: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προχωράει χωρίς κανένα πρόσχημα στο ξεπούλημα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Αυτή η επιλογή δεν είναι καινούρια. Ο ίδιος ο υπουργός Βιομηχανίας Κ. Σημίτης αποκάλυψε στη Βουλή ότι ήταν προσωρινή η μεταβατική λύση μετά το 1985 και θα έπρεπε να τελειώσει! Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν πια καμία αυταπάτη. Οσον αφορά τη θέση που παίρνουν τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη μόνο σε αυτούς, που από χρόνια, αταλάντευτα, υποστήριζαν τη δημιουργία του δημόσιου ενιαίου φορέα για όλα τα ναυπηγεία και όχι στους "συμπαθούντες" και "συμπάσχοντες" της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει, όμως, ακόμα καιρός να αποτραπεί το ξεπούλημα.Από εδώ και πέρα, η ανάπτυξη των πιο πολύμορφων αγώνων, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η κοινή δράση όλων των χώρων, που πλήττονται, με συγκεκριμένες αποφάσεις σε επίπεδο ΓΣΕΕ, θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τις επόμενες εξελίξεις. Απαιτείται, επίσης, και η έμπρακτη βοήθεια και από τους δήμους. Μόνο έτσι μπορεί να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας".

Τα πρώτα μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ναυπηγείου κατέφθασαν. Ο Δήμος Περάματος, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων. Για το Δήμο Περάματος - όπως επισημαίνεται - ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου σημαίνει κλείσιμο και καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδιο παράδοσης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στα μονοπώλια (2012-08-11 00:00:00.0)
Ενιαίο μέτωπο για ναυπηγεία στην υπηρεσία του λαού (2012-08-09 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στο εθνικό έγκλημα (1995-02-04 00:00:00.0)
Είναι έγκλημα! (1995-02-03 00:00:00.0)
"Οχι" στο ξεπούλημα και απ' τους δημάρχους! (1995-01-27 00:00:00.0)
Επίκαιρη ερώτηση από το ΚΚΕ (1995-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ