- Μέσα σ' ένα έντεχνα ωραιοποιημένο κλίμα και μακριά απ' την πραγματική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το δημόσιο ταχυδρομείο, έγινε χτες η έναρξη των εργασιών του 20ου απολογιστικού συνεδρίου της... - 1995-01-20 00:00:00.0"/> - Μέσα σ' ένα έντεχνα ωραιοποιημένο κλίμα και μακριά απ' την πραγματική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το δημόσιο ταχυδρομείο, έγινε χτες η έναρξη των εργασιών του 20ου απολογιστικού συνεδρίου της... - 1995-01-20 00:00:00.0" /> Ο,τι πει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τα ΕΛΤΑ! | ΕΡΓΑΤΙΚΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο,τι πει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τα ΕΛΤΑ!
  • Αποκαλυπτκές τοποθετήσες στο συνέδριο της ομοσπονδίας των εργαζομένων
  • "Δημοκρατική Συνεργασία": Προτάσεις για ενιαίο, δημόσιο και κοινωνικά προσανατολισμένο ταχυδρομείο

Μέσα σ' ένα έντεχνα ωραιοποιημένο κλίμα και μακριά απ' την πραγματική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το δημόσιο ταχυδρομείο, έγινε χτες η έναρξη των εργασιών του 20ου απολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ,στο ξενοδοχείο "Κάραβελ". Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα με την ψηφοφορία για τον απολογισμό της διοίκησης της Ομοσπονδίας, καθώς και του προγράμματος δράσης για το '95.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της διοίκησης των ΕΛΤΑ, εκπρόσωποι κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η ομιλία του γενικού διευθυντή, Α. Μαντά,ήταν αποκαλυπτική για τα σχέδια της κυβέρνησης για την τύχη του δημόσιου ταχυδρομείου, επιβεβαίωση της πιστής εφαρμογής των κατευθύνσεων της ΕΕ, που προωθούν την ιδιωτικοποίησή του μέσα απ' την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών. "Δεσμευόμαστε απ' την ΕΕ",είπε χαρακτηριστικά, για να απαιτήσει την πλήρη αποδοχή των θέσεων του "επιχειρηματικού σχεδίου", που συντάσσει ειδική μελετητική εταιρία κατ' εντολή της ΕΕ, κατευθύνοντας το δημόσιο ταχυδρομείο στη "σαλαμοποίηση" και την ιδιωτικοποίηση.

Στη γραμμή της κοινωνικής συναίνεσης, της συνεργασίας και της ανάγκης "εκσυγχρονισμού" των ΕΛΤΑ, κινήθηκε και ο απολογισμός δράσης της διοίκησης της Ομοσπονδίας, που θύμιζε περισσότερο απολογισμό κάποιας υπηρεσίας και όχι συνδικαλιστικού οργάνου. Ενώ επαναλαμβάνεται, στα λόγια, η θέση για δημόσιο ενιαίο ταχυδρομείο, στη συνέχεια ανατρέπεται από την αποδοχή του επιχειρηματικού σχεδίου, που προωθεί τη θυγατροποίηση και μέσω αυτής την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων υπηρεσιών. Αποκαλυπτικό το εξής απόσπασμα του απολογισμού: "Ξεκαθαρίζουμε ότι θεωρούμε μονόδρομο την εκπόνηση της μελέτης αυτής, όχι μόνο γιατί αποτελεί τη βάση ανάπτυξης της επιχείρησης, αλλά και γιατί αποτελεί την προϋπόθεση της χρηματοδότησης απ' το 2ο Πακέτο Ντελόρ".

"Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης - τόνισε ο Γ. Κρίκας,στέλεχος της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" - η συνεχιζόμενη τακτική της αποδιοργάνωσης και της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, που οδηγεί σήμερα στη συγκέντρωση των ταχυδρομικών δραστηριοτήτων στις ντόπιες και στις ξένες ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρίες". Ο συνδικαλιστής επαναβεβαίωσε τη θέση της παράταξης για ενιαίο, κοινωνικά προσανατολισμένο, δημόσιο ταχυδρομείο και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, που περιλαμβάνουν: Ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών, που αποτελούν το πιο κερδοφόρο κομμάτι του ταχυδρομείου. Αμεση αποκατάσταση των προβλημάτων του παραδοσιακού ταχυδρομείου, με τη χαρτογράφηση και την επάνδρωση των τομέων. Αμεσα πρακτικά μέτρα για τη βελτίωση των παρεχόμενων στο κοινωνικό σύνολο υπηρεσιών. Εξάλειψη της απαράδεκτης ανισοκατανομής του προσωπικού. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων της ΝΔ και υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις που θα διασφαλίζουν το εισόδημα των εργαζομένων απ' τον πληθωρισμό και τις απώλειες των περασμένων χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ