Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αναδιπλώνονται οι νόθοι

Εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού κινήματος και εφαρμογή του Ν. 1264/82 ζητά το ΕΚΠ

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκαν οι κυβερνητικές και εφοπλιστικές δυνάμεις που, με ωμές παρεμβάσεις, επιδίωξαν την ανατροπή των συσχετισμών στο εν εξελίξει συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.Η αποφασιστική στάση της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά και των σωματείων μελών του, υποχρέωσαν χτες τους επικεφαλής των 7 ναυτεργατικών σωματείων που προσέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να πάρουν μέρος στο Συνέδριο αντιπρόσωποι εκλεγμένοι με καλπονοθευτικά συστήματα, να ματαιώσουν την εκδίκαση της αίτησης.Η ματαίωση αναγγέλθηκε προς τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου από δικηγόρο των 7 σωματείων, μέσα στο Πρωτοδικείο και λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά θα γίνουν την Κυριακή και τη Δευτέρα 22 και 23 του μήνα.

Το ΕΚΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη χτεσινή εξέλιξη υπογραμμίζει: "Η απροκάλυπτη παρέμβαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και της κυβέρνησης έπεσε στο κενό. Εφερε όμως στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά την ανάγκη για πλήρη εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και της ναυτικής νομοθεσίας, με την πλήρη εφαρμογή του Ν. 1264/82 και στους ναυτεργάτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ