Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αγρότες θ' απαντήσουν

Οι αρνητικές εξελίξεις στη γεωργία είναι πλέον οριακές καθώς ολοκληρώνεται, φέτος, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και υλοποιείται η πιο αντιδραστική Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, για απελευθέρωση της αγοράς αγροτικών προϊόντων. Από τις εξελίξεις κρίνεται, όχι απλώς η μικρότερη ή μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος, αλλά η ίδια η επιβίωση μεγάλου μέρους της μικρομεσαίας αγροτιάς..

Σ' αυτές τις συνθήκες και σε συνθήκες απομαζικοποίησης του κινήματος, το ΔΣ της ΓΕΣΑΣΕ οφείλει να αξιοποιήσει το επικείμενο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας για την ενημέρωση και κινητοποίηση των αγροτών, για την αναδιοργάνωση του αγροτικού κινήματος ώστε να μπορέσει να οργανώσει αποφασιστικά τον αγώνα των αγροτών ενάντια στις καταστροφικές επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Κι όμως! Η πλειοψηφία των συμβούλων της κυβερνητικής παράταξης και ο μοναδικός ΣΥΝεταίρος τους αποφάσισαν και οδηγούν τη Συνομοσπονδία σε ένα συνέδριο εικονικό με διορισμένους, νόθους αντιπροσώπους! Πράγμα που θα ενισχύσει το κλίμα αναξιοπιστίας και θα επιτείνει τα εκφυλιστικά φαινόμενα που, είναι βέβαιο θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη απομαζικοποίηση και αποδιοργάνωση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η επιμονή της κυβερνητικής παράταξης σε Συνέδριο - "μαϊμού" στη ΓΕΣΑΣΕ που διευκολύνει την υποταγή και το πέρασμα των αντιαγροτικών επιλογών της ΕΕ και των κομμάτων του Μάαστριχτ, δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση... Οι αγρότες οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα και με την ψήφο τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ