Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατηγορίες αναξιόπιστων

Πολύς λόγος γίνεται για την αξιοπιστία της πολιτικής. Αυτοί μάλιστα που πρωτοστατούν στην κουβέντα έχουν χωριστεί σε δυο κατηγορίες... αναξιόπιστων. Σε εκείνους που "καταγγέλλουν" τα φαινόμενα διγλωσσίας και σε εκείνους που αυτοαναγορεύονται σε προστάτες της τιμής του πολιτικού κόσμου. Αυτοί, μάλιστα, οι δεύτεροι δε διστάζουν, σε μια πιο επιθετική τακτική υπεράσπισης του συστήματος και της πολιτικής που το υπηρετεί, να λένε: Δεν υπάρχει αναξιοπιστία και κρίση. Υπάρχει απλώς μια επίθεση κατά της πολιτικής από όσους ασχολούνται με την παραπολιτική και τη σκανδαλολογία.

Καθόλου τυχαία, επίσης, όταν μιλούν περί κρίσης της πολιτικής, αποφεύγουν να κάνουν την απαραίτητη διάκριση. Τη διάκριση ανάμεσα στην αντιλαϊκή πολιτική (που η αναξιοπιστία, η διγλωσσία κλπ. αποτελούν τα μέσα για το πέρασμά της) και τη φιλολαϊκή, αντιμονοπωλιακή και αντιιμπεριαλιστική πολιτική, που βρίσκεται στον αντίποδά της.

***

Οι τελευταίες μέρες παρέχουν ένα αποκαλυπτικό δείγμα για την ποιότητα και των δυο κατηγοριών αναξιόπιστων. Πρόκειται για την έναρξη από την κυβέρνηση, και επίσημα, των διαδικασιών εκποίησης του 100% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Για τα ναυπηγεία, που το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έγραφε: "Η δυνατότητα όμως διατήρησης μιας ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας υπό τον δημόσιο έλεγχο... με βάση και το γεγονός της σοβαρότατης εμπλοκής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εφικτή και επιβεβλημένη"... Ενώ ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών Γρ. Νιώτης κατέθετε στις 23-2-93, με αφορμή τις μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ερώτηση στη Βουλή, όπου αναφερόταν ότι η ΝΔ "επιχειρεί το... ξεπούλημα της εταιρίας Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ". Οσο για τον Α. Παπανδρέου, έλεγε στις 19-9-93 ότι οι ιδιώτες "ουδέποτε θα έχουν το 51%... των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας" μεταξύ αυτών και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

***

Τι γίνεται σήμερα; Σήμερα το Ναυπηγείο ξεπουλιέται κατά 100%, σύμφωνα με τις εντολές της ΕΕ και αρκεί, γι' αυτό το θησαυρό ανυπολόγιστων δισεκατομμυρίων, να παράσχει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μια εγγυητική ύψους 500 εκ. δραχμών! Ας μας απαντήσει, λοιπόν, κάποιος εκπρόσωπος όσων καταγγέλλουν την αναξιοπιστία, όπως π. χ. ο εκποιητής αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Χρ. Ροκόφυλλος, η μεταστροφή της στάσης του ΠΑΣΟΚ κινείται στα πλαίσια ενίσχυσης της αξιοπιστίας της πολιτικής τους; Ας μας απαντήσει κάποιος εκ των συνηγόρων της παραπάνω πολιτικής, όπως ο υπουργός Τύπου Ε. Βενιζέλος, η διγλωσσία και η πολιτική απατεωνιά του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το αντίδοτο στη σκανδαλολογία και την "παραπολιτική";

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ