Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φιέστα για τον Κουρουπλή

Σε κομματική φιέστα μετέτρεψε η πλειοψηφία της διοίκησης - που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ - του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών τη χτεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου με τη βράβευση του Γενικού γραμματέα Πρόνοιας Π. Κουρουπλή.

Τη σούπα χάλασε η παρουσία συνδικαλιστών της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ) που έθεσαν ευθέως το ερώτημα στο γραμματέα Πρόνοιας, τι έχει προσφέρει στο αναπηρικό κίνημα απ' την κυβερνητική του θητεία εδώ και ένα χρόνο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ καταγγέλλει τη φιέστα και τονίζει ότι καμιά πλειοψηφία δεν έχει το δικαίωμα να βραβεύει τον οποιοδήποτε εν ενεργεία κυβερνητικό παράγοντα. Οσον αφορά την "προσφορά" του, η ΕΣΚ επισημαίνει μεταξύ των άλλων και τούτο. Απ' το 1976 ο ΠΣΤ είχε υιοθετήσει ομόφωνα το αίτημα για τη γενική συνταξιοδότηση των τυφλών. Επί κυβερνήσεων της ΝΔ ο Π. Κουρουπλής προέτρεπε τους τυφλούς να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη θεσμοθέτηση του αιτήματος ξαπλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας. Τώρα θεωρεί αντισυνταγματική την ψήφιση του σχετικού νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ