Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθαρό το νερό...

...λένε και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ

Αριστη είναι η ποιότητα του νερού που πίνουμε στο Λεκανοπέδιο, επισημαίνει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, με αφορμή ανακοινώσεις επιστημόνων, με τις οποίες κρινόταν ύποπτο για διάφορες ασθένειες. Ειδικότερα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας επισημαίνει:

  • Τέτοιου είδους θέματα, που άπτονται της δημόσιας υγείας, δεν μπορούν να ανάγονται στο επίπεδο ανταγωνισμού της επιστημονικής γνώσης, χωρίς την απαιτούμενη επιστημονική τεκμηρίωση και τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων.
  • Δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος σε σχέση με την ποιότητα του νερού, αφού ελέγχεται σε όλα τα επίπεδα και σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
  • Ολες οι φάσεις ελέγχου, που γίνονται σε καθημερινή βάση, έχουν αποδείξει πως τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νερού βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τα κανονικά και έχει επιστημονικά αποδειχτεί πως η ΕΥΔΑΠ διαθέτει από πλευράς ποιότητας το καλύτερο νερό από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και χρήστες, παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τον τρόπο ελέγχου, ο οποίος ξεκινά από τους ταμιευτήρες έως και την παροχή του καταναλωτή και θα ήταν οι πρώτοι που θα κατέθεταν τη διαμαρτυρία τους εάν συνέβαινε το παραμικρό.

Στο μεταξύ οι ταμιευτήρες υδροδότησης του Λεκανοπεδίου μέρα με την ημέρα γεμίζουν και πιο πολύ. Τα αποθέματα έχουν ήδη ξεπεράσει και αυτά του περασμένου Ιούνη, που βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περασμένης χρονιάς. Εφτασαν στα 386,96 εκατομμύρια κυβικά, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία υπήρχαν μόλις 169,69 εκατ. κυβικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ