Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
"Μπερδεύεται" ο Αντ. Σαμαράς

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας και η παραίτηση Κουβελάκη, φαίνεται πως "μπέρδεψαν" τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαρά,ο οποίος δεν ανακοίνωσε χτες το όνομα του υποψηφίου προέδρου και δεν αναμένεται να το κάνει ούτε σήμερα.

Η εικόνα της κυβέρνησης που διαρκώς χειροτερεύει αποτελεί το σοβαρότερο λόγο για τον οποίο ο Αντ. Σαμαράς διστάζει να προχωρήσει στην ανακοίνωση του ονόματος, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του. Μάλιστα, αποδίδεται μεγαλύτερη σημασία στην παραίτηση Κουβελάκη, παρά στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τελωνειακή ένωση ΕΕ - Τουρκίας.

Αυτό άφησε εμμέσως να εννοηθεί ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν η θετική στάση της κυβέρνησης στο θέμα της τελωνειακής ένωσης, επηρεάσει τη θέση του για την προεδρική εκλογή, απάντησε ότι "η απόφασή μας θα απηχεί τη βούληση του ελληνικού λαού και δε θα έρχεται σε αντίθεση με τις ευαισθησίες του για διαφάνεια και καθαρότητα".

Στην Πανδρόσου δε λείπουν οι φωνές στελεχών που συμβουλεύουν τον πρόεδρο του κόμματος να μην στηρίξει την κυβέρνηση στην προεδρική εκλογή και να διευκολύνει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Με επιφύλαξη αντιμετωπίζονται επίσης οι προτάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες συγκλίνουν στο όνομα του Κ. Στεφανόπουλου, ώστε να διευκολυνθεί ο Αντ. Σαμαράς να στηρίξει κοινή υποψηφιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ