Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί κυττάρων...

Ισως θυμάστε τα περίφημα "Κύτταρα Κοινωνικής Επανένταξης" ("Ρ" του Σαββάτου), θεσμός... εισαγόμενος από την Ευρώπη, που θα παρέχει ψυχολογική στήριξη στους ανέργους ή τους υπό απόλυση εργαζόμενους, για να αποδεχτούν την ανεργία τους. Πρόκειται για κοινοτικό, επιχορηγούμενο αφειδώς πρόγραμμα, που είναι φανερό πως μόνο αντιδραστικό ρόλο μπορεί να παίξει.

Υπάρχουν όμως και κάτι άλλα... "κύτταρα", τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας, που μπορούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να παίξουν ρόλο πραγματικά χρήσιμο για τους εργαζόμενους. Να αναπτύξουν δράση στους χώρους δουλιάς, να διεκδικήσουν, να μαζικοποιήσουν σε τελική ανάλυση, το συνδικαλιστικό κίνημα και να το ενδυναμώσουν. Αυτά όμως όχι μόνο δε χρηματοδοτούνται, αλλά αντίθετα η Εργατική Εστία προτίθεται να τα αποκλείσει από τα κονδύλια για την ενίσχυση των συνδικάτων, κονδύλια που προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων! Η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν υπάρχουν λεφτά για τα πρωτοβάθμια συνδικάτα. Το παραπάνω όμως παράδειγμα, τη διαψεύδει κατηγορηματικά. Αφθονα είναι τα κονδύλια που ρέουν. Πηγαίνουν, όμως, σε άλλες κατευθύνσεις και πάντως, σε καμία περίπτωση δεν ενισχύουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Και καλά η κυβέρνηση, δε θέλει να τονώσει ένα βασικό παράγοντα αντίστασης στις επιλογές της. Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, όμως, τι κάνει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ