Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Νέες δολοφονίες

ΑΛΓΕΡΙ.-

Βιαιοτήτων συνέχεια στην Αλγερία όπου, χτες το πρωί, δολοφονήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας Αζεντίν Μετζουμπί.

Ο Μετζουμπί δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών από αγνώστους, καθώς πλησίαζε στο θέατρο, στο κέντρο της αλγερινής πρωτεύουσας. Της δολοφονίας του Μετζουμπί, προηγήθηκε, την Κυριακή, η δολοφονία μιας Αλγερινής δασκάλας γαλλικών στη συνοικία Ελ Μπιάρ του Αλγερίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φανατική οργάνωση "Ενοπλη Ισλαμική Ομάδα" έχει επανειλημμένα απειλήσει με δολοφονία όσους διδάσκουν τη γαλλική γλώσσα στην Αλγερία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις αλγερινές δυνάμεις ασφαλείας, από την προηγουμένη Τετάρτη έως και το Σάββατο είχαν χάσει τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια εμφυλίων συγκρούσεων, 18 άτομα, από τα οποία τα 14 είναι φανατικοί μουσουλμάνοι (τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ανακοίνωση των αλγερινών αρχών). Πάντως, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες συνήθως είναι καλύτερα πληροφορημένες από τους ντόπιους παράγοντες, υποστηρίζουν ότι, στην Αλγερία, κάθε μήνα χάνουν τη ζωή τους 300 - 500 άτομα, ενώ, συνολικά από το Γενάρη του 1992, που ξέσπασε βίαια η αντίδραση των ισλαμιστών, πάνω από 30.000 άτομα έχουν γίνει θυσία στο βωμό της εμφύλιας αυτής σύρραξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ