Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Νοσηρές σχέσεις... "στοργής"

ΛΥΩΝ.-

Η πρώτη σημαντική υπόθεση πολιτικής διαφθοράς έφτασε, χτες, και στα δικαστήρια εγκαινιάζοντας, έτσι, ένα νέο κύκλο ηθών και εθίμων στη γαλλική πολιτική σκηνή.

Αρχισε, χτες, στη Λυών (τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας) η δίκη του δημάρχου της πόλης Μισέλ Νουάρ, του γαμπρού του Πιερ Μποτόν, που είναι επιχειρηματίας και διατέλεσε διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Νουάρ, του τηλεοπτικού αστέρα - παρουσιαστή γνωστού ιδιωτικού καναλιού Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ και 9 άλλων ατόμων.

Σύμφωνα με το βασικό άξονα του κατηγορητηρίου, ο γαμπρός του Νουάρ καταχράστηκε χρήματα από τις εταιρίες, στις οποίες εργαζόταν στη δεκαετία του '80, για να προωθήσει τη σταδιοδρομία του, τότε, 50χρονου γκωλικού Νουάρ, ο οποίος εμφάνιζε τάσεις αποσκίρτησης από το κόμμα του. Ο Νουάρ έχει διατελέσει υπουργός Εμπορίου και θεωρούνταν πιθανός υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές του Απρίλη.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας "Ινφό Ματέν", το οποίο υποστηρίζει ότι η δίκη αυτή περιλαμβάνει "όλα τα κακά της δεκαετίας του 1980: χρήμα, πολιτική, μέσα ενημέρωσης... είναι πάνω από όλα η δίκη των νοσηρών σχέσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ