Κυριακή 19 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οψεις ευρωλαγνίας και υποταγής

"Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έσωσε την υπόληψη της Ευρωπαϊκής Ενωσης", έσπευσαν να αναφωνήσουν ορισμένοι δουλοπρεπείς εκπρόσωποι των Βρυξελλών, με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβούλιου για την Τουρκία. Αυτό ήταν και το πνεύμα ορισμένων ΜΜΕ που το ανέδειξαν ως κύριο θέμα.

Η ευρωλαγνία τους, είναι προφανές ότι τους τυφλώνει και δεν μπορούν να αντικρίσουν τη σκληρή πραγματικότητα.

Ετσι κάνουν ορισμένες "αφαιρέσεις", που στρογγυλεύουν και διευκολύνουν τα πράγματα και εξωραφιζουν την εικόνα:

- Μόλις πριν δύο μήνες το Ευρωκοινοβούλιο είχε εκδώσει "ισχυρότερο" ψήφισμα - με τη συμμετοχή και του συντηρητικού "Λαϊκού κόμματος" - με το οποίο είχε ζητηθεί από το Συμβούλιο να ανασταλούν οι διαπραγματεύσεις για την τελωνειακή ένωση Τουρκίας - ΕΕ. Βέβαια το Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας πόσο υπολογίζει τη Βουλή της ΕΕ, του επιφύλαξε την τύχη που του άξιζε. Το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

- Το προχτεσινό ψήφισμα είναι ασφαλώς πιο αποδυναμωμένο σε σχέση με το προηγούμενο, αφού ούτε την αναβολή του συμβουλίου σύνδεσης της Τουρκίας με την ΕΕ ζητά, ενώ ο "εκτελεστικός" επίτροπος Βαν ντε Μπρουκ επέδειξε "απροθυμία" να το μεταφέρει στα κοινοτικά όργανα λήψης των αποφάσεων.

Βέβαια θα μπορούσε ο ψυλλιασμένος αναγνώστης να αναρωτηθεί: Είναι βέβαιο ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε κάτι διαφορετικό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ