Κυριακή 19 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημοσιογραφικός λόγος

Δημοσιογραφικός

λόγος

Για τη δημοσιογραφική γλώσσα και το δημοσιογραφικό λόγο, συζητούν στην εκπομπή "Βαβυλωνία", ο Δημήτρης Μαρωνίτης, ο επικοινωνιολόγος Χάρης Καμπουρίδης, ο φιλόλογος Θ. Παπαγγελής και η δημοσιογράφος Δανάη Λατζόγλου. Θα τεθούν ερωτήματα, που έχουν σχέση με τον τρόπο εκφώνησης των δελτίων ειδήσεων, αλλά και για τα πρόσωπα που εκφωνούν τις ειδήσεις. Μήπως, για παράδειγμα, για την εκφώνηση χρησιμοποιούνται κατά κανόνα πρόσωπα και φωνές, που θεωρούνται καθεαυτά, ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό δέλεαρ, με αποτέλεσμα πολύ συχνά ο δέκτης να ταυτίζει τα λεγόμενα με το λέγοντα; Για το δημοσιογραφικό λόγο θα μιλήσουν και η Εύη Δεμίρη και η Λιάνα Κανέλλη. (Τρίτη SEVEN X 22.30).

Το τρίτο

κουδούνι

Στο θέατρο "Ερευνα" και στο παιδικό θέατρο της Ξένιας Καλογεροπούλου "Μικρή πόρτα", χτυπάει το "Τρίτο κουδούνι". Στο "Τρίτο κουδούνι", μια εκπομπή για το θέατρο του πρώτου κρατικού καναλιού, θα μιλήσει ο Δημήτρης Ποταμίτης, πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της παράστασης "Δον Ζουάν" του Μολιέρου, που έχει ανέβει στο θέατρο "Ερευνα". Ομως, το θέατρο δεν είναι μόνο για τους μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά. Η Ξένια Καλογεροπούλου έδωσε νέα πνοή στο παιδικό θέατρο. Αυτό τον καιρό στο θέατρό της, "Μικρή πόρτα", παίζεται το έργο "Η πεντάμορφη και το τέρας". Για την παράσταση και το έργο, θα μιλήσουν η Ξένια Καλογεροπούλου, ο σκηνοθέτης της παράστασης Θωμάς Μοσχόπουλος, ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Κηπουργός και οι ηθοποιοί Μυρτώ Αλικάκη και Γεράσιμος Μιχελής. Την εκπομπή επιμελείται ο Γιώργος Σαρηγιάννης.(Πέμπτη ΕΤ - 1 18.50).

Νίκος Μαμαγκάκης

Στο συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη είναι αφιερωμένη η δεύτερη εκπομπή της σειράς "Μονόγραμμα". Ο Νίκος Μαμαγκάκης αυτοβιογραφείται και μιλά για τη ζωή του, για τη σχέση του με τη μουσική και για τα πρώτα του βήματα, τότε που από το Ρέθυμνο βρέθηκε να σπουδάζει στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στην Αθήνα και στην Κρήτη. Η εκπομπή περιλαμβάνει, ακόμη, αποσπάσματα από πρόβες του συνθέτη, στο στούντιο. Στα έργα του συνθέτη περιλαμβάνονται ο "Ερωτόκριτος", ο "Κυκεώνας", η "Αναρχία" και η "Οδύσσεια". Για το έργο του Νίκου Μαμαγκάκη θα μιλήσει ο Γιάννος Παπαϊωάννου. (Τετάρτη ΕΤ - 2 20.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ