Κυριακή 19 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ
Με το κάλλος της δημοτικής ποίησης

Ο θιάσος "Αργώ" της Αιμιλίας Υψηλάντη θα παρουσιάσει στην αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος την παράσταση "Παραλογές", για ενίσχυση στην προσπάθεια διάσωσης του αρχείου του ΚΚΕ

Με το κάλλος, το ήθος, την αρμονία λόγου και ρυθμού, περιεχομένου και μορφής της δημοτικής μας ποίησης και της δημοτικής μουσικής, με την ομορφιά των πανάρχαιων λαϊκών μας παραδόσεων για τον αέναο κύκλο της ανθρώπινης ζωής και της φύσης, θα "πλημμυρίσει" στις 27 του Φλεβάρη η αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό. Η καλλιτεχνική εταιρία "Αργώ" που δημιούργησε η Αιμιλία Υψηλάντη,συμβάλλοντας στην προσπάθεια για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ θα παρουσιάσει την καθ' όλα εξαίρετη παράστασή της με τίτλο "Παραλογές".Μια παράσταση που έχει, δίκαια, αποσπάσει πολλούς κριτικούς επαίνους για την υψηλή αισθητική της στο λόγο, τη μουσική, το τραγούδι, τη χορογραφία, την εικαστική της όψη, την ερμηνεία.

Η παράσταση του θιάσου "Αργώ" θα μας "ταξιδέψει", μέσα και από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, στην ομορφιά της φύσης, του ανθρώπου, του λαού μας. Στα απέθαντα ήθη και έθιμά του. Στις χαρές και τις λύπες του. Στις γιορτές και τα ξόδια του. Στον αγώνα του, στον τόπο του και σε δρόμους της ξενιτιάς. Στο χιούμορ και τη σοφία. Θα υμνήσει με στίχους, τραγούδια και μουσική αυτούς "που κάναν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου".

Οι συντελεστές αυτής της - μοναδικής με την αισθητική χαρά και συγκίνηση που προσφέρει - παράστασης είναι οι: Σταύρος Τσακίρης (δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία), Σάββας Χαρατσίδης (σκηνικά - κοστούμια), Ντόρα Τσάτσου (χορογραφία), Χρίστος Τσιαμούλης (μουσική επιμέλεια). Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Πέτρος Πετράκης, Ελευθερία Ρήγου, Βασίλης Ρίσβας, Γιώτα Φωτοπούλου, Κωνσταντίνα Παπαναστασίου.

Τραγουδά η Γιώτη Βέη και ο Χρίστος Τσιαμούλης,ο οποίος παίζει και παραδοσιακά όργανα μαζί με τον Βαγγέλη Καρίπη.

Προσκλήσεις για την παράσταση αυτή (στην τιμή των 1.000 δρχ.) θα διατίθενται στην ΚΟΑ, την ΚΟΠ και στο κτίριο της ΚΕ στον Περισσό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ