Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" διασπούν... εργοδοτική οργάνωση

Ο Μ. Κιοσέογλου θεωρεί "βλαπτική" οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση για την εταιρία!

Αποχωρεί από την οργάνωση των τσιμεντοβιομηχάνων... ο πρόεδρός της και πρόεδρος των "Τσιμέντων Χαλκίδας", Μάρκος Κιοσέογλου,καταγγέλλοντας ότι η Ενωση Ελληνικών Τσιμεντοβιομηχανιών "υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δυο μεγάλων τσιμεντοβιομηχανιών" (σ.σ. της ΑΓΕΤ και της ΤΙΤΑΝ). Αυτό αναφέρεται σε σχετική δήλωση που έκανε χτες ο Μ. Κιοσέογλου, η οποία έγινε με αφορμή και σε απάντηση ανοιχτής επιστολής της Ομοσπονδίας εργαζομένων στις τσιμεντοβιομηχανίες προς τον πρωθυπουργό. Στην επιστολή της η Ομοσπονδία ζητούσε την άμεση απομάκρυνση της σημερινής διοίκησης των "Τσιμέντων Χαλκίδας", την οποία κατηγορεί ότι δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά. Απέδιδε, δε, στις ειδικές σχέσεις που φέρονται να έχουν οι Κιοσέογλου - Τακόπουλος (που ελέγχουν τη διοίκηση των "Τσιμέντων Χαλκίδας") με τον πρωθυπουργό την κυβερνητική αδράνεια.

Οι εργαζόμενοι στις τσιμεντοβιομηχανίες υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο που δρουν τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" έχουν εξελιχθεί σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην αγορά τσιμέντου στην Ελλάδα, λειτουργούν χωρίς να πληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις στο δημόσιο, χωρίς να αποδίδουν τις εισφορές και κρατήσεις των εργαζομένων στο ΙΚΑ. Απολαμβάνουν πρωτοφανών διευκολύνσεων από τη ΔΕΗ στην πληρωμή του ρεύματος, πληρώνουν τους εργαζόμενους καθυστερημένα με δόσεις και ελλείψεις.

Από την πλευρά του, ο Μ. Κιοσέογλου υποστηρίζει ότι οι απόψεις της Ομοσπονδίας είναι αποτέλεσμα "κακής πληροφόρησης" και "εξ αυτού οι ανακρίβειες" και καλεί τους συνδικαλιστές να πάνε στα γραφεία της εταιρίας να τους ενημερώσει κατ' ιδίαν και "όχι δημοσία, γιατί τέτοιες είναι οι στιγμές (...), που οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση θα μπορούσε να είναι βλαπτική για όλους"!

Τη συμφωνία της με το αίτημα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις τσιμεντοβιομηχανίες εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας με αυτή τη διοίκηση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διακοπή της λειτουργίας της, με άμεσες συνέπειες στους απασχολούμενους σ' αυτή και την υποβάθμιση της αξίας της εταιρίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς νέα συρρίκνωση προσωπικού (1999-02-27 00:00:00.0)
Οι Ιταλοί δείχνουν τα "δόντια" τους (1996-07-12 00:00:00.0)
Λύσεις στα "μέτρα" των Κιοσέογλου - Τακόπουλου (1995-04-18 00:00:00.0)
Αλλάζει η διοίκηση και ζητείται αγοραστής (1995-02-24 00:00:00.0)
Αδιέξοδο λόγω κυβερνητικής αδράνειας (1995-02-22 00:00:00.0)
Διεργασίες πώλησης, αλλά με χαμηλό τίμημα (1995-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ