Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέλυσαν για τρεις ώρες τα Τρίκαλα

Μεγάλη συγκέντρωση - συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες το πρωί πάνω από 1.000 αγρότες των Τρικάλων που έφθασαν με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα αλλά και με λεωφορεία από τα καπνοχώρια Αύρα, Θεόπετρα, Ρίζωμα, Πλάτανος, Αρδάνι, Κρινίτσα, Γρίζανο κά. Οι παραγωγοί άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί στην πόλη των Τρικάλων και στις 11 πμ με τα τρακτέρ, που παρέταξαν στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία Ρ. Φεραίου, απέκλεισαν το κέντρο της πόλης. Εκεί παρέμειναν επί τρεις ώρες κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους σ' όλη την πόλη.

Κεντρικός ομιλητής στους συγκεντρωμένους ήταν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων Τ. Παπαστεριάδης που στην ομιλία του προς τους παραγωγούς κατάγγειλε την αντικαπνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που συμφώνησαν και την εφαρμόζουν σε βάρος των μικρομεσαίων καπνοπαραγωγών αλλά και της ίδιας της καλλιέργειας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην υποκριτική στάση των εταίρων που αρνούνται να υλοποιήσουν και τις δικές τους αποφάσεις για την απόδοση του πριμ απ' ευθείας στους καπνοπαραγωγούς. Ενώ υπογράμμισε και την αδιαφορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που περιμένει μοιρολατρικά τις εξελίξεις που προετοιμάζουν σε βάρος των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας το Διευθυντήριο της ΕΕ. Αδιαφορία που εκφράζεται και με την άρνηση να πάρει τα αναγκαία μέτρα - κόντρα στις αποφάσεις της ΕΕ - για τη στήριξη της καλλιέργειας και του εισοδήματος των αγροτών.

Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στους οποίους έντονη ήταν η παρουσία αγροτισσών - καπνοπαραγωγών, ενέκρινε ψήφισμα με τα αιτήματα των παραγωγών. Επιτροπή από εκπροσώπους της Συντονιστικής και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού παρέδωσαν το ψήφισμα στο νομάρχη ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων. Κατόπιν, σε ανοιχτή συνεδρίαση που έγινε στον τόπο της συγκέντρωσης με τη συμμετοχή της ΟΑΣ και της Συντονιστικής Επιτροπής Καπνοπαραγωγών, αποφασίστηκε να τερματιστεί η προειδοποιητική συγκέντρωση και να προχωρήσουν οι αγρότες σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις αμέσως επόμενες μέρες αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ