Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εδεσαν χειρόφρενο μικρά και μεγάλα φορτηγά

Ακινητοποιημένα παραμένουν τα 35.000 ΔΧ φορτηγά αυτοκίνητα από την περασμένη Παρασκευή, ενώ από σήμερα το πρωί ακινητοποιήθηκαν και τα 13.000 ελαφρά φορτηγά ΔΧ.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, μετά την εμμονή της κυβέρνησης στο νέο τρόπο φορολόγησης του κλάδου, με τα λεγόμενα "αντικειμενικά κριτήρια".

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ΔΧ Φορτηγών συναντήθηκαν χτες με τον υφυπουργό Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλο,αλλά η συνάντηση δεν έφερε αποτελέσματα και έτσι οι κινητοποιήσεις του κλάδου συνεχίζονται μέχρι να υπάρξει λύση στο αίτημα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών για δίκαιη φορολόγηση. Οπως είναι γνωστό, οι ιδιοκτήτες ΔΧ φορτηγών ζητούν να φορολογούνται με βάση τους ειδικούς πίνακες, ανάλογα με το τονάζ, όπως έχει ψηφιστεί στο νόμο 2214. Επίσης, ζητούν τα βιβλία εσόδων εξόδων να τηρούνται μόνο για την απόδοση του ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι για αύριο το πρωί οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως είπε στο "Ρ" ο πρόεδρος των ιδιοκτητών μικρών φορτηγών ΔΧ, Π. Δημητρακόπουλος,τα οχήματα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα επ' αόριστον, αν η κυβέρνηση εμμείνει στα νέα μέτρα φορολόγησης, με τα αντικειμενικά κριτήρια. Σημειώνεται, ότι εκτός των άλλων, οι 13.000 αυτοκινητιστές μικρών ΔΧ φορτηγών, ζητούν να αυξηθεί από ένα σε τρία εκατομμύρια το αφορολόγητο εισόδημα, γιατί τρία εκατομμύρια είναι το όριο της φτώχειας, και επίσης να αναθεωρηθούν οι συντελεστές φορολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ