Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
52 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΟΝ
"Καθάρια πηγή έμπνευσης για τη νεολαία"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ανταπόκριση).-

"Νοτισμένο είναι ακόμα το χώμα της πατρίδας μας, στο βουνό και στην πόλη, από το αίμα που χύθηκε στον αγώνα ενάντια στον ντόπιο και ξένο φασισμό, στον αγώνα για αυτοδιάθεση, στον αγώνα για λαϊκή κυριαρχία". Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε το χαιρετισμό του ο Γ. Μπακογιώργος από την Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, ανοίγοντας την εκδήλωση για τα 52 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ και τα 50 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Α Φοιτητική Εστία Θεσσαλονίκης με μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σ. Κωστόπουλος,μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων ότι "σήμερα μένουν ανεκπλήρωτοι οι σκοποί της ΕΠΟΝ, άσβηστα όμως τα ιδανικά της. Αξιοι συνεχιστές της ΕΠΟΝ, τόνισε, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, που ξέρουν καλά ότι δεν υπάρχει πιο καθάρια πηγή έμπνευσης από την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και, αξιοποιώντας τα διδάγματα και το αστείρευτο θησαυροφυλάκιο της ΕΠΟΝ, συνεχίζουν την πάλη, μαζί με το λαϊκό κίνημα, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ".

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε παράλληλα έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την περίοδο δράσης της ΕΠΟΝ και έκθεση βιβλίου. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα με νέους καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσίασαν πολιτικό και αντάρτικο τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ