Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Ο,τι πει η ΕΕ και η κυβέρνηση!

Ούτε μία λέξη ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου Σύνδεσης δε βρήκε να ψελλίσει ο "υπερπατριώτης" πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαράς,στη δήλωση που έκανε 24 ώρες μετά την κοινοτική απόφαση, προφανώς γιατί δε διαφωνεί.

Αντίθετα, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά και να δικαιολογήσει τη σημερινή ψήφο του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δράττεται από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ζητώντας από την κυβέρνηση να μη βάλει την... τελική (!) υπογραφή της στην τελωνειακή ένωση Τουρκίας - ΕΕ.

Παρόμοια δήλωση είχε κάνει λίγο νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Βενιζέλος, από τον οποίο προφανώς πήρε "γραμμή" ο αρχηγός της Πολιτικής Ανοξης.

Ολόκληρη η δήλωση - μνημείο υποτέλειας και υποκρισίας του Αντ. Σαμαράέχει ως εξής:

"Οι διευκρινιστικές δηλώσεις της Γαλλικής Προεδρίας - όποιες και αν είναι - δεν αρκούν. Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει στους εταίρους μας ότι αν η Τουρκία δεν ανακαλέσει την απαράδεκτη απειλή της, η Ελλάδα δε θα βάλει την τελική της υπογραφή στην τελωνειακή ένωση Τουρκίας - Ευρώπης, υπογραφή που απαιτείται μετά την έγκριση της συμφωνίας αυτής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ