Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να ανακληθεί η δίωξη του καθηγητή

Ανακοίνωση της ΔΕΕ Μαγνησίας με αφορμή τη δίωξη εκπαιδευτικού που ανάρτησε αφίσα του ΚΚΕ στο σχολείο του

Αυταρχική επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων χαρακτηρίζει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας τη δίωξη που ασκήθηκε από τον προϊστάμενο Β'βάθμιας Εκπαίδευσης κατά καθηγητή, επειδή ο δεύτερος "τόλμησε" να τοποθετήσει στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου του, αφίσα του ΚΚΕ που καλούσε σε ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

Ο καθηγητής του 1ου ΤΕΛ Καβάλας Γρ. Παπαδόπουλος ανάρτησε αφίσα - πρόσκληση στον πίνακα ανακοινώσεων των καθηγητών του σχολείου του, όπου καλούσε τους συναδέλφους του να παραβρεθούν στην ομιλία που έδινε η Αλέκα Παπαρήγα στις 19 Φλεβάρη στην Καβάλα.

Η ΔΕΕ Μαγνησίας στην ανακοίνωσή της καλεί τον προϊστάμενο Β'βάθμιας Εκπαίδευσης να σταματήσει τη δίωξη που άσκησε κατά του καθηγητή και να συνειδητοποιήσει ότι οι εποχές που οι καθηγητές και συνολικά ο λαός στερούνταν δημοκρατικών δικαιωμάτων έχουν περάσει στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας.

Η ανακοίνωση καταλήγει εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της ΔΕΕ προς τον διωκόμενο εκπαιδευτικό και καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σε φαινόμενα αυταρχισμού και τρομοκρατίας, όπου και αν παρουσιάζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ