Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ στον κατακερματισμό της εκπαίδευσης

Την αντίδραση της ΔΟΕ προκαλούν οι εξαγγελίες των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών

Την έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ καταδικάζει την τακτική εντυπωσιασμού που ακολουθεί το υπουργείο κάνοντας γενικόλογες εξαγγελίες που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, όχι μόνο δε λύνουν στο σύνολό τους τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά λειτουργούν και αρνητικά για τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η ΔΟΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας "να εγκαταλείψει την τακτική των αιφνιδιαστικών δηλώσεων και των μονομερών αποφάσεων, που αφορούν κυρίαρχα ζητήματα της εκπαίδευσης και να προχωρήσει, πριν από οποιαδήποτε εξαγγελία, σε ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα". Στην κατεύθυνση αυτή η ΔΟΕ πρόκειται να επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας προκειμένου να ενημερωθεί και επίσημα για το ακριβές περιεχόμενο των εξαγγελιών του υπουργείου και να καθορίσει την παραπέρα στάση της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ