Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Συνεχής πορεία υποβάθμισης

Ανακοίνωση - καταγγελία των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

Σωρεία προβλημάτων και ενεργειών που δυναμιτίζουν τη λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου, καταγγέλλουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του Πανεπιστημίου και καλούν τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό να αγωνιστούν συντονισμένα για την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, οι ΠΚΣ σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη τόσο σε διδακτικό, όσο και σε διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο να υπολειτουργεί. Αιτία, μια εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που υπαγορεύει την περικοπή των συμβάσεων των συμβασιούχων καθηγητών για το εαρινό εξάμηνο και την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν, από μέλη του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου. Κάτι τέτοιο, καταγγέλλουν οι ΠΚΣ, θα μεγαλώσει τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και πρόκειται να υποβαθμίσει το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του Πανεπιστημίου, ενώ θέτει σε αμφισβήτηση και την ίδια την υπόσταση του Ιονίου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, οι φοιτητές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο και μην κατοχυρωθούν μαθήματα εξεταστικής περιόδου συμβασιούχων καθηγητών, επειδή δεν έχει αναγνωριστεί η σύμβασή τους.

Περικοπές όμως γίνονται και στο διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου. Εξι ωρομίσθιοι διοικητικοί υπάλληλοι σημαντικών λειτουργικών θέσεων απολύθηκαν, με αποτέλεσμα να μείνει ουσιαστικά χωρίς γραμματειακή υποστήριξη το τμήμα αρχειονομίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο για την παραπέρα λειτουργία του, εξαιτίας περικοπών στις συμβάσεις του προσωπικού και, όπως καταγγέλλουν οι ΠΚΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου, γι' αυτό ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που διατηρούν το καθεστώς των συμβάσεων. Ενα καθεστώς που έχει σαν αποτέλεσμα από τη μια να υπολειτουργεί το Πανεπιστήμιο και από την άλλη να βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου υπό καθεστώς ομηρίας από την κυβέρνηση αλλά και τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου.

Οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους να αγωνιστούν συντονισμένα για να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθηγητών, να μην απολυθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος και να απαιτήσουν την κάλυψη όλων των αναγκών του ιδρύματος σε προσωπικό, με την προκήρυξη νέων θέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ