Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χλευάζουν το Σύνταγμα οι σχολάρχες

Νέα προκλητική διαφήμιση του "Southeastern" που αξιώνει τον τίτλο του "ιδιωτικού πανεπιστήμιου". Το θέμα έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γερ. Αραβανής και Ορ. Κολοζώφ

Η ασυδοσία των σχολαρχών και οι παγίδες που στήνουν για να εγκλωβίσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους ξεπερνούν ορισμένες φορές κάθε όριο ηθικής, καταπατώντας το Σύνταγμα και του νόμους του κράτους.

Κραυγαλέο παράδειγμα η διαφημιστική καταχώριση σε εφημερίδες της περασμένης Κυριακής από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών "Southeastern",το οποίο αυτοπαρουσιαζόταν σαν "Αμερικανικό Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο".Η διαφήμιση υποστήριζε εξάλλου ότι το υποτιθέμενο "πανεπιστήμιο" προσφέρει 4ετή προγράμματα που πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στην Αθήνα και τα οποία οδηγούν σε απόκτηση πτυχίου Bachelor,(σ.σ. πρώτου πανεπιστημιακού τίτλου).

Με αφορμή αυτό, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής και Ορ. Κολοζώφ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς του υπουργούς Παιδείας, Εμπορίου και Δικαιοσύνης όπου τους ρωτούν τι μέτρα προτίθεται να πάρει συνολικά η κυβέρνηση ώστε να τερματιστεί η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων. Οσον αφορά το εκπαιδευτικό μέρος του θέματος οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, με τι μέτρα θα προστατεύσει το κύρος των δημόσιων ελληνικών ΑΕΙ από τέτοιου είδους προκλητικές αμφισβητήσεις του δικαιώματός τους να παρέχουν μόνο αυτά στη χώρα μας πανεπιστημιακή μόρφωση. Από τη συγκεκριμένη όμως καταχώριση, προκύπτει και το αδίκημα της παραπλανητικής διαφήμισης και βάση αυτού οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Εμπορίου αν θα εφαρμόσει το νόμο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέπει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του συγκεκριμένου Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης αν προτίθεται να ενημερώσει για όλα τα παραπάνω τον κ. Τζανακάκη "ή θεωρεί ότι ο τελευταίος είναι "απασχολημένος" με τον κυνήγι των μαθητών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ