Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ - ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Ενταση για μοιραία δικαστική απόφαση

ΜΑΝΙΛΑ.-

"Πάγο" στις σχέσεις Φιλιππίνων - Σιγκαπούρης έχει βάλει η υπόθεση του απαγχονισμού της 42χρονης Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού Φλορ Κοντεμπλασιόν, η οποία κρίθηκε πρόσφατα από τις δικαστικές αρχές της Σιγκαπούρης ως ένοχη για το φόνο μίας συμπατριώτισσάς της και ενός 5χρονου παιδιού το 1991.

Την περασμένη Κυριακή, χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πόλη Σαν Πάμπλο (80 χλμ νότια της Μανίλα), για να παρακολουθήσουν την τελετή ταφής της Φλορ Κοντεμπλασιόν, καθώς η κοινή γνώμη των Φιλιππίνων θεωρεί πως η 42χρονη οικιακή βοηθός ήταν αθώα και απαγχονίστηκε χωρίς η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης να της εξασφαλίσει δίκαιη δίκη ή τη δέουσα υπεράσπιση.

Το ίδιο 24ωρο, δύο χειροβομβίδες εξερράγησαν στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων και του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία των αερογραμμών της Σιγκαπούρης, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα. Αν και καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις, η αστυνομία συσχετίζει τα γεγονότα αυτά με την οργή εκατοντάδων χιλιάδων Φιλιππινέζων, που έχουν ανακηρύξει τη Φλορ Κοντεμπλασιόν σε εθνική ηρωίδα και σύμβολο της κακομεταχείρισης που υφίστανται οι Φιλιππινέζοι εργάτες στις χώρες του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ