Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διπλωματικές επαφές και αεροπορικές επιδρομές

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Νέα επιδρομή πραγματοποίησαν, χτες, οι ισραηλινές δυνάμεις εναντίον θέσεων της φιλοϊρανικής οργάνωσης "Χεζμπολά" στο Νότιο Λίβανο. Ενα 48ωρο νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος ηγέτης και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωναν αισιόδοξοι για την πορεία ειρήνευσης στην περιοχή και ο ισραηλινός στρατός συνελάμβανε δύο Παλαιστινίους κομάντος κοντά στην πόλη Ραφάχ.

Ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν την περιοχή Ικλίμ αλ Τουφάχ, ανατολικά της πόλης Σιδώνα στο Νότιο Λίβανο. Η περιοχή αυτή θεωρείται βάση των σιιτών ανταρτών της "Χεζμπολά", οι οποίοι, με ορμητήριο τους γύρω λοφίσκους, επιτίθενται εναντίον ισραηλινών στόχων και εναντίον της χριστιανικής φιλοϊσραηλινής πολιτοφυλακής του Νοτίου Λιβάνου.

Σκληρά μέτρα κατά των "τρομοκρατών", όπως χαρακτηρίστηκαν οι φανατικοί Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι, που αντιτίθενται στην ισραηλινοπαλαιστινιακή συμφωνία, δεσμεύτηκε να πάρει ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ κατά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γκορ σχολίασε κολακευτικά την ως τώρα στάση του Αραφάτ, καθώς και την προσπάθεια που κάνει απέναντι στους αντιπάλους της ειρηνευτικής συμφωνίας.

Η συνάντηση Γκορ - Αραφάτ έγινε στην Ιεριχώ. Ηταν η πρώτη φορά που ο Παλαιστίνιος ηγέτης διανυκτέρευσε δύο μέρες στην πόλη αυτή, από την οποία αναχώρησε χτες το μεσημέρι.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Παλαιστινίου ηγέτη, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κήρυξαν, την Κυριακή, σε κατάσταση επιφυλακής όλους τους εβραϊκούς οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο. Η ενέργεια αυτή οφείλεται στην εξάρθρωση τετραμελούς ομάδας Παλαιστινίων κομάντος, από τους οποίους οι δύο κατάφεραν να διαφύγουν, λίγο νωρίτερα, στη Ραφάχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ