Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Πικετοφορία διαμαρτυρίας της ΚΝΕ

Πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στη διαδικασία εξόντωσης των Κούρδων από τα τουρκικά στρατεύματα διοργανώνει η ΚΝΕ σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κάνιγγος και σύνθημα: "Οχι στη σφαγή του κουρδικού λαού".

Με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ καταγγέλλει την τουρκική κυβέρνηση για την εισβολή στο Βόρειο Ιράκ και το γεγονός ότι συνεχίζει ανενόχλητη τη σφαγή του κουρδικού λαού, καταγγέλλει επίσης τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκαλύπτουν το έγκλημα εις βάρος των Κούρδων αγωνιστών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δολοφονικές ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης εις βάρος του κουρδικού λαού στηρίζονται στη συγκατάθεση του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, αλλά και της Ρωσίας. "Από κοινού οι δυνάμεις αυτές - συνεχίζει η ανακοίνωση - μαζί με την τουρκική κυβέρνηση είναι για άλλη μια φορά συνένοχες για τη γενοκτονία σε βάρος του κουρδικού λαού, λίγες μέρες μετά τη βίαιη επέμβαση του στρατού και τη δολοφονία δεκάδων αγωνιστών που πάλευαν για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες".

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση: "Η σφαγή του κουρδικού λαού δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν προοδευτικό νέο,που υπερασπίζεται τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ