Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Αποκαλύψεις για σχέσεις Γιέλτσιν με "Υπέρτατη Αλήθεια"

ΜΟΣΧΑ. -

Ο πρώτος ύποπτος για τη διαρροή του τοξικού αερίου "Σαρίν" στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο του Τόκιο, η γνωστή μυστικιστική αίρεση "Αούν Σίνρι Κίγιο" ("Υπέρτατη Αλήθεια"), φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με τον γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ολέγκ Λόμπο, ότι σχετίζεται με τα γεγονότα του Αυγούστου του '91 και την άνοδο του Μπορίς Γιέλτσιν στο τιμόνι διακυβέρνησης της Ρωσίας. Αυτό αποκαλύπτει σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η ρωσική εφημερίδα ΙΣΒΕΣΤΙΑ!

Η ΙΣΒΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στην ιαπωνική αίρεση και τις επίσημες ρωσικές αρχές ήταν κάτι παραπάνω από φιλικές, καθώς γίνεται λόγος για τις εμπορικές δραστηριότητες της αίρεσης στη Ρωσία, την αποστολή 300 δασκάλων της "Αούν Σίνρι Κίγιο" στη Μόσχα, διαλέξεις του αρχηγού της αίρεσης, Σόκο Ασαχάρα στην αίθουσα συνεδρίων του Κρεμλίνου, στο πανεπιστήμιο ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ, συναντήσεις με ανώτατα κρατικά στελέχη, όπως ήταν τότε οι Ρουτσκόι - Χασμπουλάτοφ, αλλά και με το ρωσικό πατριαρχείο. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης πως κατά τις συναντήσεις των μελών της αίρεσης με τους κρατικούς παράγοντες της Ρωσίας, οι πρώτοι άφηναν(σύμφωνα, μάλιστα, με αυτόπτες μάρτυρες) διάφορα "παχυλά" πακέτα, φακέλους και τσάντες...

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις της ιαπωνικής αστυνομίας συνεχίζουν καθημερινά τις έρευνες σε κτίρια που χρησιμοποιεί η μυστικιστική αίρεση "Σίνρι Κίγιο", ανακοινώνοντας ότι διερευνούν το ενδεχόμενο να βρεθούν πτώματα θυμάτων της αίρεσης στα κτίρια αυτά.

Το ίδιο 24ωρο, τα ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι ηγέτες της μυστικιστικής οργάνωσης έθαψαν άγνωστο αριθμό πτωμάτων κοντά στα κτίρια της αίρεσης στο χωριό "Καμίκου Ισίκι", που βρίσκεται στο όρος Φούτζι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ