Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σωρός τα προβλήματα

Μια ιδιαίτερα ζεστή συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο Περιστερίου είχε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης. Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν στον βουλευτή του ΚΚΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και την αντίθεσή τους στην κατάργηση της μονιμότητας, στις ρουσφετολογικές προσλήψεις, στον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων, έτσι όπως κωδικοποιούνται από τη "Λευκή Βίβλο", στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων και στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στη συζήτηση ήταν μεγάλη. Οπως είπαν οι ίδιοι, δεν είχε ξαναγίνει ανάλογη συνάντηση με τέτοια επιτυχία και ουσιαστική συζήτηση. Ο παριστάμενος στη συζήτηση δήμαρχος εξέθεσε τα προβλήματα της πόλης στον βουλευτή, σημειώνοντας ότι το Περιστέρι, μια εργατούπολη 300.000 κατοίκων, δεν έχει, ούτε ένα πολιτιστικό κέντρο, ούτε θέατρο, ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερο από άλλες πόλεις με εργατικό πληθυσμό. Οπως σημειώθηκε επίσης, σε μια γενικότερη αναφορά στην πόλη, οι επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους. Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής παραμένει γιαπί, το νεκροταφείο έχει κορεστεί και πρέπει να απομακρυνθεί, ενώ υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με τις συγκοινωνίες.

Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, τονίζοντας πως είναι ο μόνος δρόμος για να εναντιωθούν στην ανεργία, την αποβιομηχάνιση και την επίθεση στο εισόδημά τους, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ