Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναφορά ΙΣΑ για τους βηματοδότες

Μηνυτήρια αναφορά για τους βηματοδότες κατέθεσε χτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών.

Λόγω της μείζονος σημασίας του θέματος, όπως ανακοίνωσε χτες ο ΙΣΑ, η αναφορά που διαβιβάστηκε ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Την αναφορά παρέλαβε και μελετά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Εμμ. Ρασιδάκης.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Χρ. Γιαννάκης, με την αναφορά ζητείται να παρέμβει η Εισαγγελία και να αρχίσει το ανακριτικό έργο, ώστε εάν υπάρχουν επίορκοι γιατροί να τιμωρηθούν. Από κει και πέρα, πρόσθεσε ο Χρ. Γιαννάκης, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι και ο γιατροί έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Σε "εσφαλμένη πληροφόρηση" αποδίδει τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Ν. Φαρμάκη στη Βουλή, για άσκοπες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στο 30% των καρδιοπαθών στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Χειρουργικής Εταιρείας Θώρακα - Καρδιάς - Αγγείων, Γ. Σανούδος.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς εκτελούνται στη χώρα μας "κατά τρόπο που πληρεί τα εχέγγυα και της επιστήμης και της τέχνης". Καλεί, δε, οποιονδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία για την αναγκαιότητα ή τη σκοπιμότητα της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ή πρόκειται να υποβληθεί "να ζητήσει την απόλυτη αλήθεια από τη στεφανοβιογραφία που οπωσδήποτε του έγινε". Ακόμη ζητά από τον υφυπουργό Υγείας να συστήσει μία ομάδα τριών ειδικών γιατρών, να μελετήσει ένα τυχαίο δείγμα 100 χειρουργηθέντων στα Νοσοκομεία της Αθήνας και να προβεί σε υπεύθυνη δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ