Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Δεν τους έφτανε το ένα γκαράζ

Αποκάλυψη - σοκ από την Επιτροπή για τη σωτηρία του Πάρκου. Ενας πνεύμονας πράσινου και ένας ιστορικός χώρος καταστρέφονται γιατί έτσι υπηρετούνται τα πλήρη σχέδια του Λαμπράκη. Φτιάχνουν γκαράζ στο Πάρκο, ενώ έχει δοθεί ήδη έγκριση για κατασκευή και άλλου γκαράζ σε απόσταση 50 μέτρων

Η εξυπηρέτηση του Μεγάρου Μουσικής ως προς τη στάθμευση των αυτοκινήτων ήταν εξασφαλισμένη από το 1988, αλλά είχε αποκρυβεί επιμελώς από όλους τους αρμοδίους, προκειμένου προφανώς να εφαρμοστούν τα καταστροφικά σχέδια για την κατασκευή του γκαράζ μέσα στο Πάρκο Ελευθερίας! Αυτό αποκαλύπτει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου, αναφέροντας ότι με υπουργική απόφαση του τέως υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Παπαστεφανάκη (ΦΕΚ 348 Δ/1988), είχε εγκριθεί από τότε η δημιουργία υπόγειου γκαράζ στο οικόπεδο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία.

Αλλά η αποκάλυψη της Συντονιστικής Επιτροπής έχει και συνέχεια, εξίσου συγκλονιστική. Η κατασκευή του γκαράζ που είχε εγκριθεί το 1988 προβλέπεται και στη νέα μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει αποσταλεί μάλιστα στο Δήμο Αθηναίων για γνωμοδότηση. Θα υπάρξουν, δηλαδή, μέσα στην ίδια περιοχή και σε απόσταση 50 μόλις μέτρων δύο τεράστια γκαράζ!

Ολα αυτά δείχνουν ότι απώτερος στόχος των ιθυνόντων του Μεγάρου Μουσικής δεν ήταν τόσο η κατασκευή του γκαράζ, αλλά η κατάληψη και συνεπώς, η καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας για την επέκταση του Μεγάρου με την ανέγερση των άλλων εγκαταστάσεων, που ήδη έχουν εξαγγελθεί...

Η Συντονιστική Επιτροπή κατόπιν όλων αυτών καλεί το Δήμο Αθηναίων να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στο μέλλον αυτής της πόλης και να εξαντλήσει και τα τελευταία περιθώρια παρέμβασης που έχει, ιδιαίτερα ως προς την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο θέμα και ως προς την προσφυγή κατά της παραχώρησης του χώρου του Πάρκου στο Μέγαρο Μουσικής, η οποία και θα εκδικαστεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ στις 7 Ιούνη.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι η τελευταία απόφαση του Δ Τμήματος του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε νόμιμη η άδεια εκσκαφών στο Πάρκο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη απόφαση του Ε Τμήματος του ΣτΕ, με το άρθρο 24 του Συντάγματος, αλλά και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. "Δημιουργεί - τονίζει - ερωτηματικά στους πολίτες η διαφορετική λογική των Τμημάτων του ΣτΕ και προβληματισμό για την κρίση θεσμών, ηθών και πρακτικών που μαστίζει την πατρίδα μας".

Αναφέρει ακόμη ότι στην απόφαση του Δ Τμήματος θα υποβληθεί τριτανακοπή, με την οποία θα ζητούν να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Και υπογραμμίζει: "Οι Αθηναίοι πολίτες δε θα παραμείνουν αδρανείς, δε θα επιτρέψουν την οικοπεδοποίηση του Πάρκου Ελευθερίας. Ούτε την οικοπεδοποίηση της Ρηγίλλης - Ριζάρη, των Τουρκοβουνίων, του λόφου Κυνοσάργους και του Φλοίσβου που έχουν σειρά. Γιατί δεν επιτρέπουν την οικοπεδοποίηση της ψυχής τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις καλένδες η εκδίκαση της αίτησης αναστολής (1997-05-23 00:00:00.0)
"Οι αγώνες δεν πήγαν χαμένοι" (1997-02-04 00:00:00.0)
Πράσινο φως στον Λαμπράκη από το ΣτΕ (1996-04-04 00:00:00.0)
Σκανδαλώδης χρηματοδότηση, καταστροφικών έργων (1996-02-22 00:00:00.0)
Χάνονται και μηνύσεις! (1995-02-21 00:00:00.0)
Επωμίζονται τεράστιες ευθύνες (1995-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ