Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Επωμίζονται τεράστιες ευθύνες

Η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας για την προχτεσινή απόφαση, που επιτρέπει στον Λαμπράκη να συνεχίσει ανεμπόδιστα την καταστροφή του Πάρκου

Συνένοχη στην καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας καθίσταται και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, σύμφωνα με χτεσινή καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής για τη σωτηρία του Πάρκου. Η Επιτροπή τονίζει ότι "το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών με την απόφαση της πλειοψηφίας του αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας" και υπενθυμίζει ότι παρά τα διάφορα ευχολόγια, με βάση το νέο Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, το πράσινο στο χώρο του Πάρκου μειώνεται κατά 3.700 τετραγωνικά μέτρα.Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής - υιοθετούνται πλέον και από το Δημοτικό Συμβούλιο - ότι θα φυτευτεί πράσινο στην πλάκα του μπετόν, η Επιτροπή αποκαλύπτει ότι ήδη τα δέντρα που έχουν ξεριζωθεί από το Πάρκο και έχουν μεταφερθεί στον Μαραθώνα έχουν ξεραθεί.Υπενθυμίζεται πως όσοι κάνουν πλάτες στον Λαμπράκη για την καταστροφή του Πάρκου είχαν δεχτεί τους ισχυρισμούς του ότι αυτά τα ήδη ξερά δέντρα θα ξαναφυτεύονταν όταν ολοκληρωνόταν η τσιμεντοποίηση του Πάρκου.

Η Επιτροπή τονίζει ότι η απουσία από τη συνεδρίαση του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου (σ. σ. βρισκόταν στην Κύπρο) και η αναχώρηση του Θ. Πάγκαλου στη μέση της συζήτησης (σ. σ. βγήκε σιωπηλά από την αίθουσα και εξαφανίστηκε) δε μειώνει και τις δικές τους ευθύνες. Σε ό,τι αφορά το μέρος της προχτεσινής απόφασης του ΔΣ, που παραπέμπει για τον προσδιορισμό του μεγέθους του γκαράζ σε κάποια επιτροπή, που ενδέχεται να συσταθεί με συμμετοχή του ΥΠΕΧΩΔΕ, του δήμου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η Επιτροπή καταγγέλλει ότι αυτό ουσιαστικά σημαίνει παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες, θυμίζοντας την τύχη ανάλογης επιτροπής στο παρελθόν.

Η Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας εντοπίζει επίσης το γεγονός ότι ως προς τις υπέργειες κατασκευές η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου "μένει σιωπηλή", γεγονός, σημειώνουμε εμείς, που συνιστά ουσιαστικά αποδοχή των σχεδίων του ΟΜΜΑ. Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" Λεων. Αυδής στη διάρκεια της συνεδρίασης τάχθηκε απερίφραστα κατά των υπέργειων κατασκευών, αλλά και της κατασκευής του γκαράζ ανεξαρτήτου χωρητικότητας, σημειώνοντας ότι ο ΟΜΜΑ λειτουργεί με τη στρατηγική της αράχνης. Για την ιστορία πρέπει να σημειωθεί πως κατά όλων των υπέργειων κατασκευών ψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι Αυδής, Μαρκάτος, Φιλίνη, Εφραιμίδης και Δαμανάκη.

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός "Πολίτες για την Αθήνα", με αφορμή την απόφαση του ΔΣ, αναφέρεται σε "συμπαιγνία που τελικά κυριάρχησε στη συνεδρίαση", αποσιωπώντας όμως το γεγονός ότι δυστυχώς σε αυτή τη συμπαιγνία συνέβαλε και η επικεφαλής αυτού του συνδυασμού Μ. Δαμανάκη,η οποία έκρινε σκόπιμο σε μια στιγμή που ο Λαμπράκης απειλεί να σαρώσει τα πάντα να του προσφέρει το άλλοθι που αυτός ακριβώς χρειάζεται, αφού όπως είπε δεν τίθεται ζήτημα για την "πολιτιστική προσφορά (!) του Μεγάρου" και συνεπώς ούτε για την κατασκευή του γκαράζ, που ή ίδια θεωρεί ότι αποτελεί λειτουργική του ανάγκη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εξετάσεις στον Λαμπράκη θεώρησε καλό να δώσει και ο Θ. Πάγκαλος στη διάρκεια της ώρας που έμεινε στη συνεδρίαση. Η παράταξή του, εξάλλου, δεν καταψήφισε το κατασκεύασμα του Λαλιώτη, αλλά απείχε της ψηφοφορίας με πρόσχημα την απουσία του δημάρχου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να υπογειοποιηθεί ο προαστιακός (2002-06-07 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα παράνομα έργα (1997-11-05 00:00:00.0)
Ανακαλέστε την άδεια (1996-11-13 00:00:00.0)
Σκανδαλώδης χρηματοδότηση, καταστροφικών έργων (1996-02-22 00:00:00.0)
Δεν τους έφτανε το ένα γκαράζ (1995-03-03 00:00:00.0)
Χάνονται και μηνύσεις! (1995-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ