Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαύρο σκοτάδι...

Μαύρο σκοτάδι έφαγε σε ΟΛΕΣ τις εφημερίδες - εκτός φυσικά του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ - την είδηση για τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης νόμου, που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νυχτερινής εκπαίδευσης.

Πρόκειται, σε τελευταία ανάλυση, για μια εξόχως ταξική επιλογή: Τα προβλήματα των σχολείων της νύχτας, τα σχολεία δηλαδή για τους εργάτες, δεν αφορούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, τα οποία ανήκουν στους μεγιστάνες του πλούτου. Η αποσιώπηση αυτή βρίσκεται σε ευθεία σύνδεση με την πολιτική των αστικών κομμάτων, τα οποία δεν έχουν διαμορφώσει καν μια στοιχειωδώς ολοκληρωμένη πολιτική για τη νυχτερινή εκπαίδευση. Πράγμα που φάνηκε και στη στάση που κράτησαν απέναντι στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων που συγκροτούν μία ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση για την αναδιοργάνωση, βελτίωση και επέκταση του θεσμού του σχολείου νυχτερινής φοίτησης. Αμήχανοι οι εκπρόσωποί τους βρήκαν ενδιαφέρουσα την πρόταση νόμου, αλλά την... καταψήφισαν!

Τα λαλίστατα - για ένα σωρό άλλα ασήμαντα θέματα - ΜΜΕ δε βρήκαν λέξη να πουν ή να γράψουν ούτε καν για την είδηση. Βλέπετε το θέμα δεν προσφερόταν για να το χειριστούν όπως συνήθως: Με στόχο την προσέλκυση διαφημίσεων να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να διατυπώνουν μελιστάλαχτους λόγους συμπάθειας για τα ηρωικά παιδιά που εργάζονται την ημέρα και σπουδάζουν τη νύχτα.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ χαλούσε τη σούπα. Δεν αφορά μια αισχρή απόπειρα εμπορικής αξιοποίησης του θέματος της νυχτερινής εκπαίδευσης, αλλά για μια σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της. Και φαίνεται ότι οι φωστήρες της δημοσιογραφίας εκτίμησαν ότι αυτό δεν πουλά.

Κατά τα άλλα, αυτοί οι ίδιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό των εντύπων τους, ενώ ταυτόχρονα με κάθε ευκαιρία εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για το χαμηλό επίπεδο των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Αιδώς Αργείοι. Σταματήστε το εμπόριο της ανθρωπιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ