Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανάπτυξη του λιμανιού κόντρα στους ιδιώτες

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και απαιτούν την ανάπτυξή του

Αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ή μεθόδευση ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ, που ζητούν άμεσα από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην οικονομική του στήριξη και αναβάθμιση.

Χτες οι εκπρόσωποι των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων του ΟΛΘ συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΕΚΘ και ζήτησαν από κοινού να ενταθούν οι ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να αντλήσει ο ΟΛΘ ανάλογα κονδύλια που απορροφά το λιμάνι Πειραιά. Οπως τόνισαν ο ΟΛΘ θα απορροφήσει από το Ταμείο Συνοχής της Κοινότητας 19,2 δισεκατομμύρια, ενώ ο ΟΛΘ παρά τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει, σε σχέση με τις χώρες των Βαλκανίων, αγνοείται σημαντικά από όλους και βασίζεται αποκλειστικά σε δικούς του πόρους.

Να σημειωθεί ότι τελευταία στη Θεσσαλονίκη οργιάζουν οι φήμες για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, ενώ φορείς όπως το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο ήδη έχουν ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης τουλάχιστον επιμέρους τομέων για τη δήθεν αναβάθμισή του. "Για μας, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Κ. Κουρτελίδης, τα λιμάνια της χώρας και ειδικά ο ΟΛΘ είναι φυσικά σύνορα της πατρίδας μας και τα σύνορα δεν μπορούν να φυλάγονται και να ελέγχονται από ιδιώτες. Ανησυχούμε για το μέλλον του λιμανιού και φοβούμαστε την υποβάθμισή του."

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα να ολοκληρωθεί το έργο της 6ης προβλήτας, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν μεγάλα πλοία με κοντέινερ (14 μέτρα βάθος) και να αποκτηθούν δύο ακόμα γερανογέφυρες. Σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσία αντιπροσωπείας του ΕΚΘ θα συναντηθεί με τη διοίκηση του ΟΛΘ, ενώ στο άμεσο μέλλον, με θέμα την ανάπτυξη και την πορεία του λιμανιού της πόλης, και με πρωτοβουλία του ΕΚΘ θα διοργανωθεί σύσκεψη με όλους τους κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ