Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό προθεσμία η SEEA

Με προσωρινή άδεια μέχρι τις 28 Φλεβάρη 1995 λειτουργεί πλέον η ιδιωτική αεροπορική εταιρία "SEEA", που δυο χρόνια μετά την εμφάνισή της στο χώρο των αερομεταφορών, "προσγειώθηκε ανώμαλα" σε χρέη, που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δραχμές.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που είχε χορηγήσει προ διετίας, βάσει του κοινοτικού κανονισμού 2407/92, άδεια εκμετάλλευσης στη "SEEA", αποφάσισε να την αναστείλει, μετά από έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν "σοβαρά οικονομικά προβλήματα". Ωστόσο, η ΥΠΑ χορήγησε στη "SEEA" προσωρινή άδεια "για την οικονομική της αναδιάρθρωση" μέχρι τις 28 Φλεβάρη. Η προσωρινή άδεια χορηγήθηκε - όπως αναφέρει ο διοικητής της ΥΠΑ - "διότι από αντίστοιχο τεχνικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία λειτουργεί κανονικά σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πτήσεων". Δηλαδή, κατά την ΥΠΑ, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της εταιρίας δεν έχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια των πτήσεων.

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι, με τους πρώτους κλυδωνισμούς, η "SEEA" απέλυσε περίπου 200 εργαζόμενους, ενώ οι 120 που παραμένουν στην εταιρία, έχουν να πληρωθούν από το Νοέμβρη και έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας δεδουλευμένα 58 εκατ. δραχμών.

Στο μεταξύ, από τους ελέγχους της ΥΠΑ στα οικονομικά δεδομένα των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών, που λειτουργούν στην Ελλάδα, προκύπτει σαφέστατα ότι η "ιδιωτική πρωτοβουλία", κάθε άλλο, παρά "πανάκεια" είναι. Ηδη, η ΥΠΑ ανέστειλε την άδεια λειτουργίας μιας ιδιωτικής εταιρίας αεροταξί, ενώ διαπίστωσε ότι και άλλες έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, γι' αυτό τους έθεσε όρους (βελτίωση της οικονομικής τους ρευστότητας) για τη διατήρηση των αδειών που τους έχει χορηγήσει.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες της "SEEA" κατηγορούν τη ΝΔ ότι "φέσωσε" την εταιρία με 336 εκατ. δραχμές από τις τελευταίες εκλογές (εισιτήρια ψηφοφόρων της ΝΔ), ενώ οφείλει άλλα 50 εκατ. δρχ. από άλλες υπηρεσίες που παρείχε η "SEEA" προς τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ