Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασύδοτοι παραμένουν οι σχολάρχες

Κανένα θεσμικό μέτρο δε λαμβάνεται από το υπουργείο Παιδείας για την πάταξη της ασυδοσίας των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΤΕΛ και ΤΕΣ, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις πριμοδοτούν τους σπουδαστές τους με μεγάλους βαθμούς, προκειμένου να εισαχθούν σε κάποιο ΤΕΙ. Το υπουργείο επεμβαίνει και κινεί πειθαρχικές διαδικασίες μόνο σε περίπτωση που υπάρχει γραπτή καταγγελία.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή το Νοέμβρη οι βουλευτές του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής, Στρ. Κόρακας και Γ. Κατσαρός. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο το υπουργείο είχε παραδεχτεί τα κρούσματα ασυδοσίας των ιδιοκτητών των ιδιωτικών τεχνικών σχολών και μάλιστα τα είχε προβάλει σαν βασικό επιχείρημα για την επιβολή νέου συστήματος εισαγωγής των αποφοίτων των ΤΕΛ και ΤΕΣ με εξετάσεις.

Σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων σπουδών και των βιβλίων των ΤΕΛ, καθώς και της κάλυψης των κενών σε διδακτικό προσωπικό, θέματα που θίχτηκαν στην ίδια ερώτηση, η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητά του. Η εικόνα όμως που παρουσιάζουν σήμερα στην πλειοψηφία τους τα δημόσια τεχνικά λύκεια αποδεικνύει το αντίθετο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ