Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ανακύκλωση του βολέματος

Η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων" στο νοσοκομείο "Αγία Ολγα" καταγγέλλει αυθαίρετες μετακινήσεις και μετατάξεις εργαζομένων, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια

Σε προκλητικές μετακινήσεις και μετατάξεις υπαλλήλων, προχωρεί το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου "Αγία Ολγα", ενώ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και για αδιαφάνεια στις διαδικασίες προσλήψεων βοηθητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων" στο νοσοκομείο "Αγία Ολγα" καταγγέλλει την αντίληψη του βολέματος που επιχειρείται στο νοσοκομείο με τις αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων. Συγκεκριμένα, νοσηλεύτριες μετακινούνται σε διοικητικές θέσεις, τη στιγμή που οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι σημαντικές. Οι διοικητικοί υπάλληλοι μετακινούνται στα υπουργεία και στη θέση τους τοποθετούνται τηλεφωνητές, "τη στιγμή που ανακαλείται απόσπαση τυφλού τηλεφωνητή με δεκαετή υπηρεσία, προς δόξα της πολιτικής προστασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες", τονίζουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία τους οι Χάρης Χουρδάκης και Νίκος Αποστολόπουλος,που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στο ΔΣ του νοσοκομείου.

Την αγανάκτηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο εντείνουν και οι διαδικασίες προσλήψεων, που, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, έχουν ρουσφετολογικό χαρακτήρα. Γιατί, τι άλλο μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι νοσηλευτές και βοηθοί μετακινούνται, από την πρώτη κιόλας μέρα που παρουσιάστηκαν στη δουλιά, σε θέσεις διοικητικού προσωπικού;

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες που συνέβησαν στο νοσοκομείο, ζητά η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων" "Αγίας Ολγας". Συγκεκριμένα, ζητούν να επαναφερθούν οι νεοπροσληφθέντες στις θέσεις πρόσληψής τους και να μη γίνουν άλλες μετακινήσεις. Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν τον άμεσο εκδημοκρατισμό του συστήματος προσλήψεων, μετατάξεων και αποσπάσεων με αντικειμενικά κριτήρια και την ουσιαστική συμμετοχή τους στις παραπάνω διαδικασίες.

Τέλος, η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων" "Αγίας Ολγας" τονίζει ότι η ρουσφετολογία και η αναξιοκρατία που επικρατεί γενικά στα νοσοκομεία έχει ως στόχο τη συκοφάντηση και υποβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού. "Να είστε σίγουροι, σημειώνουν, ότι αυτή την εξέλιξη θα την αποτρέψουμε, αφού υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται και άλλες που αφυπνίζονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ