Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν κατεβάζουν χειρόφρενο οι αυτοκινητιστές

Φαινόμενα κερδοσκοπίας στα υγρά καύσιμα, διαπιστώνει το υπουργείο Εμπορίου

Συνεχίζουν για όγδοη μέρα τις κινητοποιήσεις τους οι 80.000 επαγγελματίες αυτοκινητιστές ΔΧ, αγνοώντας τους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης. Είναι, μάλιστα, αποφασισμένοι να μη σπάσουν το αρραγές τους μέτωπο, αν δε δοθούν λύσεις στο αίτημά τους για δίκαιη φορολόγηση του κλάδου.

Η κυβερνητική αδιαλλαξία έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα στην αγορά και τα πρώτα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών άρχισαν κιόλας με τα υγρά καύσιμα. Οπως επιβεβαιώνει το ίδιο το υπουργείο Εμπορίου, υπάρχει σωρεία καταγγελιών ότι διάφοροι επιτήδειοι πρατηριούχοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και διαθέτουν καύσιμα με "καπέλο". Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου, η τιμή της βενζίνης σούπερ ήδη ξεπέρασε τις 212 δραχμές το λίτρο, φαινόμενο που δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες μέρες.

Η κυβέρνηση, αντί να δώσει λύσεις στα αιτήματα των αυτοκινητιστών ΔΧ, επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες της και διά του υπουργού Οικονομικών Α. Παπαδόπουλου δηλώνει προκλητικά πως ό,τι είχε να πει το είπε και ας αναλάβουν τις ευθύνες οι αυτοκινητιστές. Ομως, οι απεργοί, περίμεναν μάταια μέχρι χτες βράδυ ορισμένες διευκρινίσεις επί του φορολογικού, όπως τους είχε υποσχεθεί, μετά από συνάντησή τους, ο γενικός διευθυντής φορολογικού εισοδήματος.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, η χτεσινή, έβδομη μέρα των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών στιγματίστηκε από την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις φόρτωσης υγρών καυσίμων της ΕΚΟ.

Οι αυτοκινητιστές είχαν μπλοκάρει την έξοδο των εγκαταστάσεων της ΕΚΟ με τα οχήματά τους. Με επέμβαση των ΜΑΤ το απόγευμα οι απεργοί διαλύθηκαν και τέσσερα βυτιοφόρα των εταιριών AVIN, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, εφοδιάστηκαν με υγρά καύσιμα και τα διέθεσαν στην αγορά. Κάτι, που έγινε και με δυο βυτιοφόρα της ίδιας εταιρίας, στις εγκαταστάσεις της ΤΖΕΤ Ο+ΔΚΙΛ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός πήγε στο χώρο συγκέντρωσης των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ΔΧ και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου "Φίλιππος" Γ. Γιαβρίδη για τα αιτήματα του κλάδου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε στους απεργούς ότι η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα και να μην οδηγήσει τους επαγγελματίες στον αφανισμό, τη στιγμή που αφήνει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ