Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι υπονομευτές!

"Υπονομευτές", λοιπόν, της εθνικής οικονομίας, της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, οι εξεγερμένοι αγρότες! Επικίνδυνα τα "υποζύγια" αυτού του τόπου που άρχισαν επιτέλους να σηκώνουν κεφάλι! Σπρώχνουν τη χώρα στο γκρεμό τα ροζιασμένα χέρια της βασανισμένης, της χιλιοπροδομένης αγροτιάς, που στη μια παράγραφο "έγλειφε" και στην αμέσως επομένη έφτυνε, στο χτεσινό του διάγγελμα- τελεσίγραφο ο Α. Γ. Παπανδρέου!

Ε, όχι κύριε πρωθυπουργέ! Το ποιοι λεηλατούν αυτή τη χώρα, ποιοι υπονομεύουν την ανάπτυξή της, ποιοι έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της και το μέλλον του λαού μας, το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από τον καθένα.

Είναι αυτοί που παράδωσαν τα "κλειδιά" του ελληνικού κράτους και της οικονομίας στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών και του Διευθυντηρίου της ΕΟΚ.- Είναι αυτοί που κατεδαφίζουν, με τους ρυθμούς που τους υπαγορεύουν οι "εταίροι" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη βιομηχανία της χώρας, χωρίς άλλωστε να το κρύβουν.

- Είναι αυτοί που εκποιούν τη δημόσια περιουσία αδίστακτα, σκανδαλωδώς, μετέχοντας σ' ένα πελώριο παζάρι μίζας και συμφερόντων.

- Είναι αυτοί που ενταφιάζουν την αγροτική οικονομία κάτω από τις ταφόπλακες της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ.

- Είναι αυτοί που στρέφουν ακόμα και το μινόταυρο της ανεργίας ενάντια στα θύματά της, εξαπολύοντας την πιο σφοδρή μεταπολεμική επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

- Είναι αυτοί που εμπαίζουν τα περήφανα γηρατειά, καταδικάζοντάς τα στην πιο βάρβαρη μιζέρια. Που έχουν ανακηρύξει σε εχθρό του έθνους, τον αγρότη και τον εργάτη. Αυτόν που με τον ιδρώτα του προσώπου του, το αίμα της ψυχής του, πολλές φορές και του κορμιού του, βγάζει τίμια το ψωμί του και παράγει ό,τι υπάρχει γύρω μας.

- Είναι αυτοί που έχουν κάνει τρόπο ζωής το "δούλεψε να φας και κλέψε να 'χεις".

- Είναι αυτοί που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, καλλιεργούν το σύγχρονο ραγιαδισμό, την ηττοπάθεια και την ξενοδουλία. Βιάζουν κάθε έννοια ηθικής με την πολιτική τους, τις πράξεις τους και το προσωπικό τους παράδειγμα.

Αυτούς και την επικίνδυνη, την εμπνεόμενη και υποκινούμενη από τα γνωστά ξένα κέντρα, πολιτική τους, αντιπαλεύουν οι αγρότες που ξεκληρίζονται, οι μικρομεσαίοι που αφανίζονται, οι συνταξιούχοι που λιμοκτονούν, οι εργάτες που χτυπιούνται απ' όλες τις μεριές. Οι εστίες αντίστασης πληθαίνουν, πολλαπλασιάζονται. Οι πουλημένες ηγεσίες, τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων, οι "τρίπλες", τα ψέματα, οι απειλές, οι εκβιασμοί, η συκοφαντία, οι προβοκάτορες, δεν τα βγάζουν πλέον πέρα. Γι' αυτό και φοβούνται. Τρέμουν αυτό που αποτελεί το πιο υγιές φαινόμενο στη σημερινή ελληνική κοινωνία. Την αφύπνιση και την αντίσταση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Και πάνω απ' όλα, την προοπτική της ανάπτυξης, του συντονισμού και της ενοποίησης των πολλών "εστιών", σ' ένα μεγάλο ενιαίο κοινωνικό μέτωπο πάλης. Γι' αυτό και κραυγάζουν: "Τέρμα η ανταρσία"! Που σημαίνει: Τα κεφάλια μέσα! Σκάσε και σκάψε το λάκκο σου αγρότη, εργάτη, συνταξιούχε, βιοτέχνη! Το μήνυμα ελήφθη, αλλά επιστράφηκε την ίδια στιγμή. Τόσο από τα μπλόκα των αγροτών, όσο και από τους συνταξιούχους που έστειλαν το δικό τους μήνυμα: Παραμένουμε ενωμένοι! Παραμένουμε ανυποχώρητοι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ