Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ
Εκδήλωση των ΚΟ Μαρουσιού για τα προβλήματα των ΕΒΕ

Για προσπάθεια φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ καταγγέλλουν οι ΚΟ τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος αρνήθηκε την παραχώρηση αίθουσας στο Δημαρχείο

Οι ΚΟ Μαρουσιού πραγματοποιούν συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα "Μικρομεσαίοι έμποροι - εργαζόμενοι και οικονομική πολιτική. Ιδιαίτερα προβλήματα στο Μαρούσι" τη Δευτέρα 3-4-95 στις 7.30 μ.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους: ο δήμαρχος Αμαρουσίου Π. Τζανίκος,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΑΜ) Γ. Παπαχρυσάνθου,η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του δήμου Ε. Πρωτόπαπα,ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γ. Λαμπρόπουλος,καθώς και εκπρόσωποι των Εξωραϊστικών Συλλόγων, του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, της Επιτροπής Ειρήνης, της ΟΓΕ, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών κλπ. Η εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Παλιό Δημαρχείο, θα γίνει τελικά στην αίθουσα της ΠΕΑΕΑ (Μιλτιάδου 4, Μαρούσι).

  • Σε ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Μαρουσιού του ΚΚΕ καταγγέλλουν "την αντιδραστική συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Καλογρίδη, ο οποίος, την τελευταία στιγμή και ενώ είχε ανακοινωθεί ο χώρος, αρνήθηκε την παραχώρησή του, αν και πολύ έγκαιρα είχε ζητηθεί με αίτηση των Κομματικών Οργανώσεων απ' τις υπηρεσίες του Δήμου και προφορικά υπήρχε δέσμευση και θετική απάντηση από την κα Χατζηδημητράκη (αρμόδια για τα θέματα αυτά).Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλη απάντηση δε δόθηκε προς τις Κομματικές Οργανώσεις, δίνοντας το δικαίωμα να θεωρηθεί, όπως ήταν φυσικό, οριστική η προφορική διαβεβαίωση της κας Χατζηδημητράκη. Ο κ. Καλογρίδης όμως αρνήθηκε στο παρά πέντε και μάλιστα με το αιτιολογικό ότι "θα προξενηθούν φθορές στην αίθουσα"".Οι ΚΟ Μαρουσιού θεωρούν πως "το πρόβλημα αφορά τις προσπάθειες φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ" και ζητούν να "κριθεί το ζήτημα (μιας και αγγίζει τον ίδιο το μαρουσιώτικο λαό, στον οποίο και ανήκει η δημοτική περιουσία), οι ευρύτερες διαστάσεις του και ο... δημοκρατικός τρόπος που οι υπεύθυνοι το χειρίστηκαν".Τέλος, οι ΚΟ Μαρουσιού καλούν τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους εμπόρους, όλους τους Μαρουσιώτες να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση και "να καταδικάσουν με την παρουσία τους αυτές τις ενέργειες γιατί απόψεις "δεν παραχωρούμε την αίθουσα σε κανένα" έρχονται σ' αντίθεση με τα δημοκρατικά φρονήματα του λαού κι αποβλέπουν στο γενικότερο περιορισμό των λειτουργιών της ίδιας της Δημοκρατίας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ